Medya
31 Oca 2010 18:39 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:04

HABERTÜRK'TE ''TANGO'' KAVGASI!..BATMAN'DA TANGO KURSU MANŞETİ FATİH ALTAYLI İLE NİHAL BENGİSU KARACA'YI NASIL TERS DÜŞÜRDÜ?

Gazete Habertürk'ün "Batman'da Tango Kursuna Tehdit" manşeti Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ile köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca arasında polemiğe neden oldu.

Özgürlükçülük ve samimiyet


Mustazaf-Der´in Batman´da açılan bir tango kursuna karşı "tehdit" gibi açıklamasını manşet yaptık. "Özgürlükçü demokratlardan" çıt çıkmadı. Çıkmasını da beklemiyordum doğrusu.


Niye çıkmadığını bugün biraz olsun anladım. Nihal Bengisu Karaca´nın bugünkü yazısını okursanız siz de anlarsınız. "Batman´da tango olmaz; çünkü Batman´ın geleneklerine, töresine aykırı bir durum" mealinde yazmış Nihal Bengisu Karaca.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ



Nihal Bengisu Karaca’nın yazısı:


Batman’da tango

Bu durum genç kızlar için de epey tehlikeli bir sürece gebe.

BATMAN´da bir grup arkadaş tango dersi almaya başlamış ve haberlerde geçen o ki, şehrin mustazafları, bu arkadaşlara tangolu fetvalar ve tehditler göndermeye başlamış.

Sabrımızın bir sınırı var demişler. TV görüntüleri, kalabalık bir grubu tango yaparken gösteriyor ama Habertürk´e bağlanan Batman Kültür Derneği yetkilisi Yavuz Ekinci´ye göre hepi topu altı çift var. Ekinci´nin söylediği daha önemli bir şey var: "Ne kursa devam edenler ne de dernek yetkilileri şu ana kadar herhangi bir tehdit almış değiller."

Ben o altı çiftin sayısının artacağına, ilgi duyanların da haber bültenlerinde geçtiği gibi "şehre dışarıdan gelen memur ya da öğretmenler" ile sınırlı kalmayacağına eminim.

Neden? Çünkü "özenmek" en çok Batmanlının hakkı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ