Polemik & Kulis
26 Eki 2020 11:54 Son Güncelleme: 26 Eki 2020 14:51

Habertürk’te 'darbe' iması kelle aldı! Hangi yazarın yazıları sona erdi? (Medyaradar/Özel)

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Anayasa Mahkemesi üyesinin darbe imalı tweeti Ciner Yayın Holding’de büyük bir krize neden oldu.

Mahkeme üyesi Engin Yıldırım’ın ’ışıklar yanıyor’ paylaşımına sosyal medyadan ilk destek verenlerden biri Habertürk köşe yazarı Sevilay Yılman’dı.

Yılman, tweete ‘Mesaj derin, İnşallah hep böyle yanar bu ışıklar’ cevabı verince büyük tepki çekmişti, darbe imasına destek vermekle suçlanmıştı.

Tweetini silse de, tepkiler devam etmişti, hatta Hürriyet yazarı Nedim Şener Habertürk canlı yayınında ‘buranın yazarı darbe imasına destek verdi’ demişti.

Tüm bu yaşananlardan sonra Sevilay Yılman’ın haberturk.com’daki köşesi için yeni bir yazı kaleme almaması ve ekranda hiç boy göstermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Medyaradar’a gelen bilgilere göre, Habertürk’ün en tepe isminin, yani Turgay Ciner’in rahatsızlığıyla, Yılman’ın yazıları sona erdi.

SEVİLAY YILMAN’DAN AÇIKLAMA

Son yazısı 13 Ekim 2020 tarihinde “Niye Serdar Ortaç’a kızıyorsunuz ki?” başlığıyla yayınlanan Habertürk yazarı Sevilay Yılman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kısa da olsa bir süre izne çıktım. Köşem orada duruyor” dedi.

Yılman açıklamasında, “Ne diyeceğimi bilemiyorum, şaka gibi… Biraz kafa izni yapayım dedim. Normalde birkaç gün daha vardı iznimin bitmesine, bu durumda yazı yazmam şart oldu” diye konuştu.