Polemik & Kulis
19 Tem 2011 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

HABERTÜRK'E ORTAKLIK TEKLİFİ! GÖRÜŞMELERİ HANGİ ÜNLÜ İSİM YÜRÜTÜYOR?

Güneş yazarı Talat Atilla, Habertürk Grubu'na gelen ortaklık teklifini yazdı.

Tekdağ: Habertürk’e ortaklık teklifi geliyor!

Bu köşenin müdavimleri iyi bilirler; Doğan Gurubunun gazetelerini satacağını, bu yönde görüşmeler olduğunu ısrarla yazmış, nihayetinde de Vatan ve Milliyet satılmıştı. Basın dünyasının ağzında bakla ıslanmadığı için kritik konularda yazılan medya kulisleri çoğunlukla doğru çıkıyor.

Yaklaşık 1 aydır kulağıma Habertürk Grubunun satılacağı veya şartlara göre ortak arandığı bilgisi geldi. Bu haberi yazmak için demlenmesini bekledim. Demlenmeyi bırakın görünüşe göre içilecek kıvama bile gelmiş gibi. Haber kaynağım bazı bilgileri yazmamak kaydıyla aktardığı için Habertürk’teki ilginç gelişmelerin bir kısmını sizlere aktarayım;

Cüneyt Zapsu Habertürk’ün ortaklık ve satışı için bazı yabancı yatırımcılarla görüşüyor. Bu görüşmelerden de mesafe aldı. Farklı alternatiflerle yürütülen satış çalışmalarında artık rakamlar bile telaffuz edilmeye başlanmış.

Zapsu’nun Habertürk için en son gerilediği fiyat; 300 milyon dolar.

Bu fiyata Bloomberg dahil.

Benim yazabileceğim bilgiler şimdilik bu kadar.

Yukarıda yazdığım tüm bu bilgileri Habertürk Gurubunun 1 numarası Kenan Tekdağ’a sordum. Habertürk Medya Gurup Başkanı Tekdağ, Habertürk’ün cazibe merkezi olduğunu, dolayısıyla kendilerine çeşitli teklifler geldiğini belirterek, “Biz Habertürk’ü satışa çıkarmadık. Habertürk’e ortak olmak isteyen bir çok yatırımcıyla diğer medya guruplarında olduğu gibi görüşüyoruz. İş dünyası böyle. Elbette hiç bir donmuş kararımız yok. Bize gelen teklifleri oturup, konuşuyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Tekdağ, “Zapsu’nun Habertürk’le ilgili satış ve ortaklık görüşmeleri yaptığına dair ciddi bilgilerim var” sorumu da şöyle yanıtladı, “Sayın Zapsu’da size söylediğim çerçevede görüşmeler yapıyor olabilir. Ciner Gurubu yalnızca Habertürk’ten ibaret değil. Başta enerji olmak üzere bir çok yatırımı var. İş adamları itibarlı ve güçlü fonlara oldukça ilgi duyuyor. Bu da meşru ve doğal” dedi.