Polemik & Kulis
26 Tem 2010 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

HABERTÜRK TV'Yİ KİM YÖNETİYOR? YİĞİT BULUT HANGİ PROGRAMLAR İÇİN GERİ ADIM ATTI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Yiğit Bulut, “kanal ratingini düşüyorlar “ diye yayından kaldırdığı iki programı tekrar yayına koymak zorunda kaldı. Peki ne oldu?.

Habertürk TV Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut iki ay önce kanal ratingini düşürüren bütün programı yayından kaldırmıştı. Bunlar arasında ratingi düşürse de kanala para kazandıran iki program vardı. Biri “Üniversite Medya” diğeri ise “Medikal”di…  Üniversite Medya programının yapımcısı ile mahkemelik olma aşamasına kadar gelinmiş ve program Habertürk’ten kaldırıldıktan sonra Bloomberg’e kaydırılmıştı. Şimdi aradan iki ay geçti ve bu gün iki program da bazı değişikliklerle tekrar Habertürk ekranlarına geri döndü. Çünkü para kaybını gören Turgay Ciner duruma müdahale etti ve “para kazanın” talimatını verdi. Bunun üzerine reklam servisi kolları sıvadı ve yayından kaldırılan ama para kazandıran programları tek tek ekrana getirmeyi başardı. Bunlardan biri HT Eğitim. Program  cumartesi günleri saat 11.15’te ekrana gelecek. Diğeri ise HT Sağlık.. O da cumartesi günleri saat 12.15’te yayınlanacak. Ancak HT Sağlık programını bu kez Esra Kazancıbaşı değil Ceyda Erenoğlu sunacak. HT Gazete’nin sağlık sayfalarını hazırlayan Ceyda Erenoğlu, Fatih Altaylı’nın da baldızı. Yani Yiğit Bulut’un artık pek de öyle kolay kolay yayından kaldıramayacağı bir program daha… 

Daha önce de yazdığımız gibi Yiğit Bulut patron katından gelen hiçbir programı ratingi düşük olsa bile yayından kaldıramıyor. HT Klüp, Airport gibi…  Şimdi onlara HT Sağlık’da eklendi diyebiliriz. Her iki program da Yiğit Bulut’un istememesine rağmen Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ’ın ısrarı üzerine ekrana geliyor.

MEDYARADAR/ÖZEL