Medya
29 Eki 2010 11:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

HABERTÜRK TV-ERTUĞRUL ÖZKÖK FLÖRTÜ, YİĞİT BULUT'A ''GÜLE GÜLE'' MESAJI MI?

Doğan Grubu'nun eski amirali, her gün Habertürk'ün bir başka programında&...Peki bu ne anlama geliyor? VAROL ERSOY yazdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, son bir hafta içinde iki kez Habertürk TV ekranlarında boy gösterdi…
Önce Balçiçek İlter’in programına katıldı; dün gece de Fatih Altaylı ile Murat Bardakçı’nın birlikte sundukları Teke Tek Özel’in konuğu oldu.
Peki; bu ne anlama geliyor?

1.) Bu kanalın başında, Ertuğrul Özkök’e ve Doğan Grubu’na açık savaş açan Yiğit Bulut var… Özkök’ün “Yiğit Bulut’a rağmen” Habertürk ekranlarına çıkması, Ciner Grubu’nun üst düzey yöneticilerinin, Yiğit Bulut’a, “Artık seninle işimiz bitti, güle güle” mesajını verdiği anlamına geliyor.

Yiğit Bulut elbette bunu kendi varlığını sona erdirecek bir soruna dönüştürmemeye gayret edecek… Hatta “Bakın, ben düşmanımın kendi yönettiğim kanala çıkmasına bile itiraz etmiyorum” diyerek, ne kadar demokrat (!) olduğunu kanıtlamaya çalışacak…
Ama; bu “nafile” bir çaba olacak…
Çünkü herkes biliyor ki; Özkök, o ekrana Bulut’un onayıyla değil, Bulut’a rağmen çıktı ve gücünü gösterdi.
Habertürk binasında konuşulanlara göre, Yiğit’in ipi en geç önümüzdeki Kasım ayı içinde çekilecek ve yerine “kimseyle sorunu olmayan” bir isim getirilecek.

2.) Ertuğrul Özkök’ün Habertürk’ü iki kez ziyaret etmesi, Doğan Grubu’yla Ciner Grubu arasındaki savaşın bittiği ve iki grubun “barış çubuğu” yaktıkları anlamına da geliyor.
Bu sürpriz barışın nedeni de; Ciner Grubu yöneticilerinin, olası bir iktidar baskısında Doğan Medya Grubu’ndan destek beklentisi içinde olması…

Peki;  Ciner Grubu’nun, Doğan Medya’nın uğradığı baskılarla karşılaşma ihtimali var mı?
Yani; vergi müfettişleri bir gün onların da kapısını çalabilir mi?
Bu konuda gelen duyumlar da; bu soruların yanıtının “Evet” olduğunu gösteriyor.
İktidar; Ciner Grubu yöneticilerinin, özellikle Bekir Coşkun’un atılmasından sonra kendilerini aklamaya çalışacaklarını ve siyaseten “ortada” bir yayın politikası izleyeceklerini biliyor… Böyle bir tavrın da özellikle genel seçimler öncesi kendilerine yarar getirmeyeceğini düşünüyor… Sonuçta da en azından bir “gözdağı” vermek için, Ciner’e yönelik “küçük bir operasyon” yapmayı uygun görüyor…

İşte; Ertuğrul Özkök’le Ciner Grubu arasında yaşanan “flört”ün gizli şifreleri bunlar…
Sakın, “Özkök Ciner’e transfer oluyor” dedikodularına inanmayın…
Çünkü Özkök, hâlâ bunu yapmayacak kadar “Doğan Medya”nın beyni…
Ve bu koltuğu, başka hiçbir koltukla değiştirmeyi kabul etmeyecek kadar da güçlü…

Kısacası; Habertürk’te ilginç gelişmelere hazırlıklı olun…
Çünkü her an her şey olabilir!

VAROL ERSOY