Polemik & Kulis
10 Ağu 2012 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

AKŞAM GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA KARARI SAVUNDU; MECBURDUM!

Akşam Gazetesi'nde yaşanan köşe yazarı depremi sonrasında Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya kararın gerekçelerini twitterdan duyurdu.

Akşam gazetesinde yaşanan süreç ve 7 köşe yazarının işine son verilmesi özellikle sosyal medyada tartışılırken kararların altında imzası olan Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya twitter üzerinden olan biteni yorumladı.

GEREKÇE YENİ YAPILANMA

İsmail Küçükkaya, twitter hesabından kovulan yazarların gönderilme gerekçesini yeniden yapılanma olarak tanımladı:

"Bugun Aksam gazetesi yeni yapilanma cercevesinde bazi kose yazarlariyla yollarini ayirmak durumunda kaldi. Her biri cok degerli isimlerdir."

Artik beraber calisamayacagimiz icin uzuntu duydugum arkadaslarima sonsuz tesekkurler ederim. Katkilari icin minnettarim.

TEK BİR MUHABİR İŞİNDEN OLMADI

Küçükkaya ayrıca yeniden yapılanma sonucu hiç bir muhabirin işinden olmadığını da açıkladı: 

"Tek bir muhabir veya editor arkadasim yapilanma kapsaminda isini kaybetmedi, kaybetmeyecektir.

Butun derdim, Aksam Gazetesi'ni daha da guclendirerek, gelecege tasimaktir. Cok caba harcadik, yapilanarak guclenecegimize inancim tamdir.
Ben, asik oldugum 'gazetecilik' icin yapabilecegim her turlu katkiyi yapmaya, bazi radikal kararlara almaya uzulerek de olsa mecburdum.

Benim icin bugun oldugu gibi ozel haberlerle dolu gazete yapmak ve bugun oldugu gibi maaslari odeyebilmekten buyuk mutluluk yoktur."

HÜKÜMET Mİ KOVDURDU?

Küçükkaya ayrıca Serdar Akinan'ın hükümet tarafından kovdurulduğu iddialarına da şöyle yanıt verdi:

Aksam Gazetesi, ve onun sahibi Cukurova Grubu; hic bir kisi, kurum veya makamin baskisiyla, yonlendirmesiyle karar almadi, asla almaz.