Medya
06 Mayıs 2011 16:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

HÜRRİYET YAZARINA İNTERNET SANSÜRÜ! MEHMET YILMAZ'IN YAZISI NEDEN KALDIRILDI?

Hürriyet gazetesi bugün gazetede basılan bir yazıyı internet sitesinde sansürledi. İşte sansürlenen o yazı ve sansürün ayrıntıları...

Hürriyet’in internet sitesi bugün gazetede yayınlanan bir yazıyı sansürledi. 

Mehmet Y. Yılmaz’ın bugün gazetede basılan ve sabah saatlerinde internette de erişilip, okunabilen Kanalistanbul projesine yönelik eleştirilerin yer aldığı, projenin maddiyatının belirtilenden çok daha yüksek olduğunu matemetiksel olarak açıklayan yazı gün içinde Hürriyet’in internet sitesinden kaldırıldı.

İNTERNET SİTESİNDE SABAH VARDI AMA ŞİMDİ YOK

Yazıyı daha önce alıntılayan sitelerdeki linklere tıklanıldığında Hürriyet internet sitesinin Aradığınız sayfa http://www.hurriyet.com.tr üzerinde bulunamadı uyarısıyla birlikte şu mesaj çıkıyor: Lütfen sayfa adresini doğru girdiğinizden emin olun. Eğer bir linke tıklayarak bu sayfaya ulaştıysanız, hatalı bir linke tıklamış olabilirsiniz. Lütfen internet tarayıcınızın "Geri" ya da "Önceki sayfa" tuşunu kullanarak bir önceki sayfaya dönün ve bu sayfadaki farklı bir linki kullanmayı deneyin.

Hürriyet.com.tr’de Mehmet Y. Yılmaz’ın köşesinde ise dün yazdığı yazı yeniden ve bugünün tarihi ile yayınlanmış durumda.

YAZIYI HESAP HATASI MI KALDIRTTI?

Bir iddiaya göre yazı, sansürlenmedi içerdiği hesap hatası yüzünden kaldırıldı.

Mehmet Y. Yılmaz yazısında "200 metre en, 100 metre derinlikteki ve 50 kilometre uzunluğundaki kazı alanından çıkacak hafriyat 12.5 milyar metreküp tutuyor." diye yazmıştı.
Ancak hesapta bir sorun var. 200 metre × 100 metre × 50 bin metre = 1 milyar metreküp ediyor. Yani Mehmet Y. Yılmaz’ın yaptığı hesabın 12,5’ta biri kadar.