Polemik & Kulis
08 Eyl 2023 13:52 Son Güncelleme: 08 Eyl 2023 13:58

Haber Global’de üst düzey deprem! Görevlerine son verildi…

Haber Global’den üst düzey görevden alma haberleri geldi. Kanal, iki üst düzey isimle yolları ayırırken iki kameraman da kendi istekleriyle veda etti.

Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global’de üst düzey görevden almalar yaşandı. MedyaRadar’ın haberine göre Medya İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuba Atav ile Ankara Temsilci Yardımcısı Ali Obuz görevden alındı.

Öte yandan kameramanlar Arif Altakan ile Yıldıray Çınar ise kendi istekleriyle kanala veda etti.

ALİ OBUZ KİMDİR?

30 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan Ali Obuz, haber televizyonlarının deneyimli isimlerinden biri. Star TV, NTV, Haber Türk, TRT Türk kanallarında editörlük yapan Obuz, A Haber’de Haber koordinatörlüğü görevinde bulundu.

 

Doğan TV’nin Demirören Grubu’na satışına kadar da CNN Türk İstanbul Haber Müdürlüğü görevini sürdüren Ali Obuz, son olarak Haber Global Ankara bürosunda görev alıyordu.

TUBA ATAV KİMDİR?

Tuba Atav mesleğe 1991 yılında Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak başladı.

1996 yılında Ufuk Güldemir yönetimindeki Star TV'de savunma ve diplomasi alanında gazetecilik yaptı. 2000 yılında Kanal 6'da Ankara temsilciliği görevinde bulundu. 2001 yılında atv'de muhabir olarak göreve başlayan Atav, 2005'te kanalın Ankara temsilciliği görevine getirildi.

2008'de Show TV'ye transfer olan Atav 2010 yılında Haber Genel Yayın Yönetmenliğe atandı. Ardından Skytürk 360'a geçerek hem kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı, hem de Ana Haber Bülteni'ni sundu.

Uzun yıllar Show TV Haftasonu Haberleri'ni ve Skytürk 360'ta Doğruya Doğru programını sunan deneyimli isim, 2013 yılının Ağustos ayında kanalla yollarını ayırdı.

Aktüel Dergisi ve Takvim Gazetesinde yazarlık da yapan Atav, Kasım 2018'de DHA'ya geçiş yaptı. Deneyimli haberci Mart 2020'de DHA'dan ayrılarak transfer olduğu Haber Global'de Ankara Temsilciliği görevine getirildi.