Polemik & Kulis
29 Ağu 2010 23:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

GAZETE HABERTÜRK'TE SANSÜR ŞOKU! YİĞİT BULUT'UN YAZISINI FATİH ALTAYLI MI SANSÜRLEDİ? O YAZIDA NE VARDI?

Gazete Habertürk'te kriz kapıda! Yiğit Bulut ile Fatih Altaylı arasındaki soğuk savaş Bulut'un köşe yazısının sansürlenmesiyle doruğa çıktı.O yazıya MEDYARADAR ulaştı.İşte sansürlenen o yazı....

Ciner Medya Grubu’nda Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ile Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut arasında bir süredir soğuk savaş var.

Altaylı’nın Bulut’tan Bulut’un da Altaylı’dan hazzetmediği herkesin malumu..

Yiğit Bulut bugün Gazete Habertürk’te yayınlanmak üzere bir yazı kaleme aldı. Yazı odatv.com’un yöneticisi ve aynı zamanda Hürriyet’in tarih yazarı Soner Yalçın ile son günlerde sert polemikler yaşayan Reha Muhtar’a destek şeklindeydi. Bulut bu yazı paralelinde gazetelerin bünyesinde faaliyet gösteren internet odalarının bulunduğunu ve "yapılanmanın" başındaki kişinin de "411 El Kaosa Kalktı" manşeti dahil "her saptırılmış algılamada" imzası bulunan Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök olduğunu isim vermeden ima etti.

Yazı Gazete Habertürk’ün taşra baskısında yeralırken şehir baskısında "uçuverdi"

Yiğit Bulut’un köşe yazısını Fatih Altaylı mı sansürlemişti yoksa Ciner Medya Grubu yönetimi mi yazıdan rahatsız olarak çıkartılmasını istemişti bilinmiyor.

Bulut’un tartışma yaratan ve sansüre uğrayan bu yazısına MEDYARADAR ulaştı.İşte o yazı...

Türk medyasının ‘yapılanalım birlikte
 hareket edelim’ sorunsalı


Reha Muhtar, Cumartesi Günü bana göre medya tarihine geçecek bir yazı kaleme aldı ve son dönemde kendilerine uymayan herkese “saldırıları gittikçe artan medya yapılanmasını” köşesine taşıdı.  Bütün kalbim aklım ve imkanlarımla onunlayım.
 
Sevgili dostlar, Türk medyasında özellikle son 8 yıl içindeki, daha doğrusu 2003 sonrasında Ak Parti tezlerine karşı olma bahanesiyle “nasırlaşan bir yapılanma” ortaya çıktı.
 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ



MEDYARADAR/ÖZEL