Medya
14 Haz 2010 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

FOX'UN 23 YÖNETİCİSİ NEDEN TOPLANDI? GİZLİ TOPLANTIYA KATILAN TEK GAZETECİ KİMDİ?

FOX'tan 23 yönetici, kurum dışından ise 11 kişi haftasonu biraraya geldi.Neler konuşuldu? Hangi kararlar alındı?

Milliyet Cadde yazarı Fox'un gizli toplantısına katılan tek gazeteci oldu. Eyüboğlu köşesinde toplantının ayrıntılarını anlattı.

Fox satılmıyor, atağa kalkıyor

Hafta sonu Divan Palmira Otel'de düzenlenen 'FOX Arama Toplantısı'nın davetlisi olarak Bodrum'daydım. FOX'tan 23 yönetici, kurum dışından 11 kişinin katıldığı 'Arama Toplantısı'nın açılışında FOX Türkiye'nin CEO'su Gary Davey, önce bu konuya açıklık getirdi. Davey, "FOX Türkiye satılık değil. New Corporation ve Rubert Murdoch, Türkiye pazarına inanıyor. Yeni yayın döneminde sektörün iddialı aktörlerinden biri olacağız. Yaptığımız bütçe, merkez tarafından kabul edildi. Yeni yayın döneminde daha agresif olacağız. Şu an beşinci kanalız, öncelikli hedefimiz üçüncü sıraya yerleşmek" dedi.
Toplantının başında benzer bir açıklama da, FOX Türkiye'nin CEO'su Pietro Vicari'den geldi: "Televizyon sektöründe lider olmak istiyoruz. Sektörün aktörleriyle çalışıp, özellikle prime time'da reyting getiren ve konuşulan işler yapacağız."
Televizyonculuk pahalı bir iş... FOX'un yöneticileri de bunu gördü ve kesenin ağzını açma karar verdi. Peki FOX, hangi projelere yatırım yaparak, daha çok izlenen ve daha çok reklam alan bir kanal olacak? Yöneticilerinin bu amaçla yaptıkları kısa, orta ve uzun vadeli planlar vardı. FOX'u yönetenler, bunları hayata geçirmeden önce sektörün 'kanaat önderleri'nin de fikirlerini almanın daha doğru olacağını düşünüp bu toplantıyı düzenledi.
İlk gün, toplantıya 'kurum dışı'ndan davet edilenler fikirlerini söyledi.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Doç. Dr. Nurhan Babür Tosun ile Doç. Dr. Filiz Aydoğan Boschele, OMD Ajans Başkanı Oğuz Yavuz, MediaCom CEO'su Bülent Yar, medya direktörü Aslı Akçınar Benckiser, Bravo İstanbul'un kurucu ortağı Karin Özdemircioğlu, TNS Müşteri İlişkileri Başkanı Gülen Atakbek Guigaz, eski medya patronlarından Erol Aksoy ve Mint Prodüksiyon'un sahibi Birol Güven, bu konuda düşüncelerini dile getirdi.
Toplantıda söylenenleri bir 'mahkeme katibi' de anında kayda geçirdi. İkinci gün toplanan FOX'un 23 yöneticisi, 'kanaat önderleri'nin söylediklerini dikkate alarak kanalın yeni stratejisini belirledi.
Bazı şeyleri merak ettiğinize eminim.
Birincisi, toplantıdaki tek gazeteci niye bendim? Aynı soruyu ben de FOX yöneticilerine sordum. Her kanala eşit mesafede durmam, objektif tahlillerde bulunmam ve doğru bildiğimi yazan biri olmam nedeniyle beni seçtiklerini söylediler.
Toplantıda neler mi konuşuldu? Takdir edersiniz ki orada konuşulanlar 'şirket sırrı'. Peki FOX, yeni yayın döneminde neler yapacak, kimleri transfer edecek? Hiç merak etmeyin, 'pek yakında' onları da yazacağım. Hele bir imzalar atılsın, ondan sonra...

Ali Eyüboğlu/Milliyet