Polemik & Kulis
03 Ara 2013 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Fox'ta program departmanının başına kim getirilecek?(Medyaradar/Özel)

Fox'ta geçen hafta rating başarısızlığı nedeniyle Program Müdürlüğü görevinden alınan Kemal Coşkuner'in yerine, News. Corp.'ta görevli bir Türk yapımcının atanacağı iddia ediliyor.

Yapımcı Shebnem Aşkın'ın halihazırda Los Angeles'ta Fox International'da, grubun Doğu Avrupa ve Ortadoğu'ya film pazarlayan birimde çalıştığını belirtelim. Bu da operasyonun dışarıdan yapıldığını gösteriyor. Yani anlayacağınız; Kemal Coşkuner'i görevden alma kararı, Genel Müdür Pietro Vicari'ye ait değil.  



Shebnem Aşkın

Kemal Coşkuner kızağa çekildi 
Bu arada Kemal Coşkuner ile ilgili detay da önemli. Coşkuner'e, tenzili rütbe yapılarak "İstifa et" mesajı verildi. Ancak Coşkuner, ne olursa olsun kalmak istedi. Bunun üzerine Coşkuner pasif pozisyona çekildi. Kemal Coşkuner'in, eski görevi olan Tanıtım Sorumluluğu'na getirildiği öne sürülüyor.
  
Pietro Vicari'nin son şansı
Öte yandan Fox kulislerinden edinilen bilgilere göre; Genel Müdür Pietro Vicari'ye de gelecek yılın ortasına kadar süre tanındı. Eğer kanal kayda değer başarı yakalayamazsa Pietro Vicari de gönderilecek. 

Denetimler arttı, kovulmalar başladı
Fox'ta sular durulacak gibi değil... Kemal Coşkuner'in görevine son verilmesinin hemen akabinde İnsan Kaynakları Müdürü Eser Bacaksızlar ile de yollar ayrılmıştı. Eser Bacaksızlar'ın, Ulaştırma Müdürü ile birlikte işten atılması, soru işaretlerine neden oldu.

Fox Türkiye, News Corp. tarafından sürekli denetime tabi tutuluyor. Yöneticilerin gönderilmesinde ve tenzili rütbe kararlarında bu denetimlerin etkili olduğu iddia ediliyor.

MEDYARADAR/ÖZEL