Polemik & Kulis
21 Oca 2011 18:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

FLAŞ! HINCAL ULUÇ ''BİRİ HESAP VERMELİ'' DEDİ, MEHMET ALİ BİRAND'TAN İSTİFA GELDİ!

2 yıldır CNNTÜRK'ün başında bulunan Mehmet Ali Birand görevinden ayrıldı. Birand TT Arena'da yaşanan skandalın ardından Hıncal Uluç tarafından topa tutulmuştu.

MEDYARADAR-Galatasaray’ın yeni stadı TT Arena’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan ıslıklı protestolar canlı yayındaki sunucular Mehmet Ali Birand ve İlker Yasin’e zor anlar yaşatmış, Birand canlı yayın sırasında sarfettiği "Eyvah! Sesi al Sesi!" sözleri nedeniyle başta Sabah yazarı Hıncal Uluç olmak üzere birçok kesimin yoğun eleştirilerine muhatap olmuştu.

Hıncal Uluç önceki gün kaleme aldığı köşe yazısında "Biri o geceki utanç sessizliğinin hesabını vermeli" diyerek istifa beklentisini dile getirmişti.

Ve beklenen istifa bugün geldi. Mehmet Ali Birand CNNTÜRK ile yollarını ayırdı. Birand CNNTÜRK Kurumsal İletişim aracılığıyla çalışanlara bir mesaj yayınladı. Birand mesajında şunları söyledi:

Veda etme zamanı geldi…

Yaklaşık 2 yıldan beri büyük bir keyifle CNN TÜRK’ün genel yayın yönetmenliğini yürütüyorum.

Ancak artık, ayrılma zamanı geldi.

Nedeni de çok basit, zira bu iş yükünü kaldıramıyorum. Çok ağır geliyor.

Kısaca anlatayım:

CNN TÜRK’ün yanı sıra Kanal D Ana Haberi yönetiyor ve anchor’lığını yapıyorum.

Haftada 5 gün POSTA’ya köşe yazısı yazıyorum.

Her hafta haber programım 32. Gün’ü gerçekleştiriyorum.

Radyolara her gün yorum veriyorum.

Şimdi, bir de yeni bir belgesele başlıyorum.

Her şeye yetişemiyorum.

Özellikle Kanal D Ana Haber’in 1.lik bayrağını sürdürebilmek için önümüzdeki seçim döneminde daha fazla zaman ayırmam gerekiyor. Bütün bunlardan dolayı bir seçim yapmam yükümü azaltmam gerekiyordu. Yaklaşık 1 yıldan beri de bu niyetimi yönetimle paylaşıyordum. Yılbaşıyla birlikte, vedamı kesinleştirmem gerekti.

CNN TÜRK, kuruluşunda rol aldığım ve bugüne kadar da çeşitli düzeylerde içinde bulunduğum ve bundan gurur duyduğum bir kanaldır. Benim adeta bebeğimdir... Ne zaman gerekirse desteğimi vermeye de devam edeceğim.

Mehmet Ali BİRAND

Medyaradar’a gelen bilgilere göre Birand yönetime yerine getirilecek isim olarak Yavuz Oğhan’ı önerdi. Oğhan’ın yetkileri geçtiğimiz günlerde yönetim tarafından arttırılmıştı.