Polemik & Kulis
05 Eyl 2011 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

FLAŞ! FLAŞ! EL CEZİRE TÜRK DIŞ BÜROLAR SORUMLUSU KİM OLDU? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Yayın hayatı için geri sayımı sürdüren ve hazırlıklarına devam eden El Cezire Türk, deneyimli bir ismi daha bünyesine kattı.

14 yıldır İhlas Haber Ajansı'nda görev yapan İHA Genel Müdür Yardımcısı İlyas Kılıçaslan  Al Jazeera Türk'ün Dış Bürolar Sorumlusu olarak görev yapacak.
 
1970 yılında Afyon'da doğan İlyas Kılıçaslan Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 1997'de Yurtiçi Pazarlama Müdürü olarak göreve başlayan Kılıçaslan, İHA'nın uyduya geçmesiyle birlikte ulusal ve bölgesel kanalların abonelik işlemlerini yürüttü. 1999 yılında Uluslararası Operasyonlar ve Pazarlama müdürü olan  Kılıçaslan o tarihten itibaren ajansın görüntülerinin yabancı kanallara satışı, canlı yayın araçların yönetimi ve pazarlamasını yaptı. Irak savaşının ardından bir süre Bağdat'ta çalıştı. 2006 yılında Uluslararası Haber ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu dönemde İHA'nın yutdışı haberlerini de yöneten Ilyas Kılıçaslan, uluslararası televizyonlara yönelik ingilizce yayınlanan IHAVIDEONET servisinin de sorumlusuydu.
 
Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Irak Başbakanı Maliki ve Ürdün Prensi Hasan ile röportajlar gerçekleştiren Kılıçaslan 2009'da Washington'daki geçici görevi sırasında, İHA bürosunun yeniden yapılandırdı ve Obama yönetiminin ilk aylarını da takip etti.
 
Geçtiğimiz yıl ajansın Amerikalı Genel Koordinatörü Thomas Bonifield tarafından İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak tayin edilen Kılıçaslan evli ve iki çocuk babası.
 
Ilyas Kılıçaslan Al Jazeera Türk'de Dış Büroların yönetiminden sorumlu olacak

MEDYARADAR/ÖZEL