Polemik & Kulis
14 Mayıs 2012 00:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

FETHULLAH GÜLEN ERGUN BABAHAN'IN ÖZRÜNÜ KABUL ETTİ Mİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

FB-GS maçından sonra attığı tweet nedeniyle Gülen cemaatinden özür dileyen Ergun Babahan'ın özrü kabul edildi mi? İşte cevabı..

Star yazarı Ergun Babahan, Fenerbahçe-Galatasaray maçının hemen ardından attığı "Bu kupa Amerika’ya girsin" tweet’i nedeniyle özür diledi.

BABAHAN’IN ÖZRÜNÜ KABUL ETTİ

Babahan’ın internet sitelerinde yeralan özür metni Fethullah Gülen’in resmi web sitesinde de yer buldu. Bunun Babahan’ın dilediği özrün Fethullah Gülen tarafından kabul gördüğü anlamına geldiği belirtiliyor.

HİKMET ÇETİNKAYA’YA HAKLARINI HELAL ETTİ

Öte yandan Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, Fethullah Gülen’in 40 yıl boyunca hakkında kitap ve yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya’ya haklarını helal ettiğini 2-3 ay önce ziyaretçileri ile yaptığı bir sohbetinde dile getirdiğini twitter hesabından paylaştı.

Mercan bu "helalleşmenin" Türkiye’nin geleceği bakımından çok şeyler ifade eden bir olay olduğunu da belirtti.


BUNDAN SONRASINA VİCDANLAR KARAR VERECEK

Öte yandan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ise Twitter sayfasından "Ergun özür diledi. Bundan sonrasına vicdanlar karar verecek" diye yazdı.

Dumanlı şunları yazdı:

"Bazı dolayli mesajlardan anlıyorum ki Ergün'ün yaptıgı vahim hatayı bana saldırma vesilesi yapanlar var. Allah'a havale ediyorum.

Eskiden tv programi yaptığımız kisilerden biri, camia ve hocaefendi'ye yanlis yapınca ben mı sorumlu oluyorum. İnsan biraz Allah'tan korkar

Ergün korkunç bir hata yapti. Bu hatayı itiraf edip özür diledi. Bundan sonrasına vicdanlar karar verecek.

Haksızlığa haksizlikla mukabele edilmez. Adam korkunç bir hata yaptım özür diliyorum diyor. Bundan sonrası maşeri vicdanın vereceği karardır."


MEDYARADAR/ÖZEL