Medya
28 Ara 2010 08:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

''FEHMİ KORU KRİZİNİN KODLARI! KORU BUNDAN SONRA HANGİ GAZETEYE GİDEBİLİR?''

Akşam yazarı Oray Eğin, Fehmi Koru krizinin perde arkasını değerlendirirken ilginç tespitlerde bulundu..

 Fehmi Koru krizinin kodları

- Fehmi Koru istifa etmedi, işten atıldı: Bu bir sır değil, bizzat kendisi söylüyor. Üstelik, Yeni Şafak bir nezaket telefonu bile açmamış Koru’ya teşekkür etmek için. Köşesinden medya patronlarına ’Onu at, beni al’ diye mesaj yollayan Fehmi Koru’nun hedefindekiler işsiz kalmadı, ama başkalarını attıracakken kendisini kapının önünde buluverdi!

- Kulis yazmıyor, kulis de yapıyormuş meğerse: Fehmi Koru’nun sonunu WikiLeaks hazırladı. ABD’nin eski Büyükelçisi Eric Edelman’ın Koru’dan bir başka Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül’ün kellesini istediği dedikoduları yıllar sonra gündeme geldi. Ve bu meseleyi bir tek Fehmi Koru yalanladı.

- Yeni Şafak arkasında durmadı: Dönemin pek çok tanığı da kelle isteme meselesinin doğru olmadığını söyledi. Buna rağmen Yeni Şafak neden yazarının arkasında durmadı? İlginç... Dahası, böyle bir durumda gazetesine kızması gereken Koru ekranda durmaksızın Yeni Şafak’a övgüler düzdü... 

- Neden televizyona çıktı: Fehmi Koru’nun böyle bir krizin ortasında televizyona çıkması henüz bir yerle anlaşmadığının işareti. Belli ki televizyondan Doğan Grubu’na mesaj yollamak, ’Müsaitim’ demek ve masaya oturmak istedi. Kendisini unutturmak istemiyor belli ki. Ancak henüz bir teklif almadı. 

- Doğan Grubu ne yapacak: Dün kulislerde Doğan Grubu’nun Fehmi Koru için ’Vatan formülü’ üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Nitekim Fehmi Koru da ilk kez ekranda Vatan yazarı Ruşen Çakır’a konuştu. Bilindiği gibi bu kriz çıkmadan hemen önce de Koru köşesinde sık sık Aydın Doğan’a ’Beni alın’ mesajları yollardı.

- Yüzde 42 baskısı: Doğan Grubu aslında Fehmi Koru’yu almak isterdi. Ancak Doğan Grubu gazetelerini ağırlıklı olarak yüzde 42 okuyor. Ve Türkiye çok net kutuplara bölündü. Bu dönemde Fehmi Koru’yu bünyelerine katarak okuru karşılarına alırlar mı? Emin değilim. Dahası, Doğan Ailesi’nin medyadan çekilmek üzereyken Fehmi Koru’yu Doğan Grubu’na katma konusunda da tereddütleri olacağı kesin. Tarihe bu şekilde yazılmak istemeyebilirler.

- Fehmi Koru Başbakan’a mesaj yolluyor: ’2011 seçimleri var, ben de yazmak istiyorum’ diyerek kendisinin bu süreçte faydalı olabileceğini söylüyor ve bu sayede Başbakan’a ’Beni bir yere yerleştir’ mesajı veriyor.

- Hangi gazetelere gidebilir: Habertürk, onu isteyebilir ama Fatih Altaylı bu duruma direnir. Doğan Grubu, çok karışır. Sabah gazetesine yazacak yer yok; unutmayın ki Fehmi Koru ’iki kişi’ ve Sabah’ın her sayfasında bir köşe yazarı var. Onun gelmesi iki kişinin gitmesi demek. Zaman gazetesinin kapısı kapalı: Cemaat, yıllar önce para için kendilerini terk ettiği için Koru’yu hiç affetmedi. Bugün bile bu yüzden zor olabilir.

- En iyi ihtimal Star: Star gazetesinde Başbakan’ın ağırlığı büyük. Ve bilindiği gibi Başbakan ilk günden beri Abdullah Gül’ün akrabası Fehmi Koru’dan hoşlanmıyor. ’Harvardlı’ Koru’nun ’Kasımpaşalı’ Tayyip’i küçümsediğini düşünüyor. Ancak 2011 seçimleri için Fehmi Koru gibi bir yazara da ihtiyacı var.

Oray EĞİN / AKŞAM