Medya
01 Tem 2010 08:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

FATMAGÜL'ÜN DEĞİL TÜRKİYE'NİN NE SUÇU VAR?

Beren Saat'in yeni sezonda yayınlanacak dizisi "Fatmagül'ün Suçu Ne" şimdiden tartışma konusu oldu!

Köylü kızı Fatmagül, dört sarhoş gencin tecavüzüne uğrar. Eğer tecavüzcülerden biri Fatmagül ile evlenirse olay kapatılacaktır. Zengin gençler, "Bir sene evli kal ayrılırsın" deyip fakir, saf arkadaşları Kerim’i kandırır. Fatmagül’ün salak, saf abisi de ses çıkarmaz ve kızcağız tecavüzcüsüyle evlendirilir. Kerim arkadaşlarının tecavüz ettiği kızla evlendiğine acayip pişmandır. Fatmagül’ün hamile olduğu ortaya çıkınca iyice çıldırır, bir de p.ç babası olacaktır. Döver Fatmagül’ü, karnına tekmeler atar ve bebek ölür... Kerim bu olaydan sonra hatasını anlar. Zavallı Fatmagül’ün suçu nedir ki!

Hülya Avşar ve Aytaç Arman’ın başrollerini paylaştıkları ’Fatmagül’ün Suçu Ne’ filminin kısa özetini okudunuz... Başarılı bir filmdi ama bir o kadar da rahatsız edici! Yeni yayın döneminde bu filmin dizisi ekrana gelecekmiş.

Daha ilk bölümden reyting patlaması yaşayacağı kesin. Daha ne olsun! ’Aşk-ı Memnu’nun aldatan kadını Beren Saat yeni yayın döneminde tecavüze uğrayacak deniz kenarında! Vahşice bir tecavüz olacak. Sarhoş gençler, Fatmagül’ün elbiselerini parçalayacaklar ve teker teker tecavüz edecekler. Tıpkı Şahan’ın skeç kahramanı Engin Jurnal’ın masaya attığı yumruklarda olduğu gibi, gelsin reytingler...

Artık bir yıl devamlı bu tecavüz sahnesine flashback yaparlar. Muhabirler de Beren’i gördükleri her yerde "Efendim tecavüz sahnesinde yastık kullandınız mı?" diye sorup dururlar. Bitmedi; bir de Kerim’in yaşadığı mide bulantısı var! Kolay değil p.ç babası olacaktır. Basın da "Kerim’in yerinde olsaydınız ne yapardınız?" polemiği attı mı ortaya, tüm Türkiye bu diziyi konuşur.

Hatta bazıları polemiği daha uç noktaya taşıyıp "Acaba Beren, tecavüze uğrarken zevk aldı mı?" sorusunu tartışmaya açar belki. Tabii bir de aile içi şiddet var. Kerim’in Fatmagül’e yaşatacağı psikolojik işkence, atacağı dayaklar var! İşte Türkiye’de reytingde birinci olmanın formülü bu kadar basit sevgili okurlar: Şiddet, tecavüz, ’p.ç çocuk sendromu’, cinsellik vs...

Evet, ’Fatmagülün Suçu Ne?’ filmi daha önce yayınlandı. Ancak asıl tartışılması gereken şimdi bu filmin yaklaşık iki sezon ağır çekimde izlenecek olması.

Mevlüt TEZEL / SABAH