Polemik & Kulis
22 Oca 2014 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Fatih'te bina çöktü, iki medya mensubu işinden oldu! (Medyaradar/Özel)

Fatih'te, kentsel dönüşüm için boşaltılan bir binada meydana gelen çökme Habertürk muhabiri ile Show TV editörünün işten çıkartılmalarına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta Fatih'te kentsel dönüşüm için boşaltılan bir binada çökme meydana gelmiş ve 16 yaşındaki Suriyeli bir genç enkaz altından yaralı olarak kurtarılmıştı.

Bu haberin medyadaki yansıması sadece haberlerle sınırlı kalmadı. Binadaki çökme Habertürk'ün bir muhabiri ile Show TV'nin bir editörünün işinden olmalarıyla sonuçlandı.

İddiaya göre,Fatih'de çöken binada kurtarma çalışmalarını İSTANBUL 911 ekibi yürüttü. Ancak Habertürk sabah haberlerinde ekibin üyesi Miraç Bayramoğlu, KJ de AKUT üyesi olarak belirtildi.
Aynı şekilde Simge Fıstıkoğlu'nun Show TV'de sunduğu haber programında Fıstıkoğlu, Miraç Bağramoğlu'nu İTFAİYE GÖREVLİSİ olarak anons etti.

Bu yapılan hatalar İstanbul 911 Arama Kurtarma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Oksal Erev'in sert tepkisine neden oldu. Erev çeşitli yazışmalarla durumu kanal yönetimine iletti.

Show TV Haber Dairesi Başkanı ve Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik bunun üzerine 5 yıldır kanalda görev yapan Habertürk muhabiri Ezgi Evcil ile Show TV sabah haberleri editörü Nil Deniz Yaman'ın çıkışını verdi.

Ezgi Evcil'in, İstanbul 911 Arama Kurtarma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Oksal Erev'in nişanlısı olduğu, hatanın düzeltilmesi için yaptığı girişimler nedeniyle işinden olduğu belirtiliyor.

MEDYARADAR/ÖZEL