Polemik & Kulis
05 Ağu 2010 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

FATİH ALTAYLI ''YALAN HABER'' İDDİALARINA NASIL CEVAP VERDİ?

Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'in Gazete Habertürk'e yönelik yalan haber suçlamaları üzerine "Araştırma Komisyonu" kuran Altaylı suçluları buldu.

Herşey önceki akşam AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Habertürk Televizyonunda Didem Yılmaz’ın sorularını yanıtlarken, Gazete Habertürk’ün yazı dizisini eleştirmesi ile başladı.Anayasa referandum sürecinde AK Parti’nin görüşlerini dile getiren Çelik, Gazete Habertürk’ü yalan haber yapmakla suçladı. Gazete Habertürk, bir çok sanatçıdan görüş aldığı haberinde hangi sanatçının referandumda ’Evet’ ve ’Hayır’ diyeceğini yazmıştı. Çelik bu haberdeki sanatçıları arayıp oylarının rengini sorduğunu ve gazetede yalan yazıldığını ileri sürdü.

ALTAYLI YALAN HABER SUÇLAMASINI YALANLADI

Gazete Habertürk genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı bugün köşesinde eski Bakan Çelik’in bu suçlamasına yanıt verdi. Haberini savunan Altaylı, gazetede bir Araştırma Komisyonu kurduklarını bu komisyonun haberin doğruluğunu onaylaması üzerine Çelik’i arayıp konuştuğunu yazdığı köşesinde "olayı kapatmayı tercih ettiğinin" de altını çizdi.

FATİH ALTAYLI'NIN "Bir iddia, bir araştırma ve gerçekler" YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ