Medya
31 Eki 2010 04:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

EYÜP CAN BİR GAZETEYE YAYIN YÖNETMENİ OLACAK DONANIMA, OLGUNLUĞA VE TECRÜBEYE SAHİP DEĞİLDİR!

Aman tanrım! İlkokul seviyesinde duygu durumu, ifade biçimi ve tanı yeteneği! İlginç iddia hangi köşe yazarından geldi?

Eyüp Can Sağlık nasıl yayın yönetmeni oldu?

Öncelikle yazdığı 'tuhaf romantik' yazılarıyla dikkatimi çekti. Sonra Hürriyet gazetesindeki pozisyon değişikliğiyle. Bu değişiklikten sonra yazılarında 'ben bunları da tanıyorum'u fazlaca işaret etmesiyle dikkatim daha da arttı.

Serdar Erener, Sinan Çetin, Ali Koç ile olan tanışıklığını yazmaktan keyif alıyordu, fazlaca önemsiyordu hatta bu durumu...

Derken Radikal'e yayın yönetmeni olduğu haberi duyuldu. Veda yazısı, gazete için başlayan çalışmalar internet medyasında hayli yer buldu.  Merakla beklerken, Ayşe Arman'a verdiği 'agresif olma çabalı' röportajı içimi gıcıkladı. Hani şu Yılmaz Özdil'e 'fikirleri ilkokul seviyesinde' dediği röportajdan bahsediyorum...
Derin bir nefes aldım.

Tut kızım kendini, hemen 'sen nereden çıktın' tutumu için erken dedim...
Derken yayın yönetmeni koltuğunda oturduğu gazetede yayınlanan köşe yazılarını okudum...

Aman tanrım!
Gerçekten ilkokul seviyesinde duygu durumu, ifade biçimi ve tanı yeteneği! Cengiz Çandar'a Beyaz Türk diyebilecek kadar yetersiz tecrübe, yetersiz bilgi birikimi.
Her D&R alışverişimden sonra bedava verilen bir Radikal'i daha eve götürüp 'Biz müthişiz, tatlı bir ekibiz, insanız ve gazetecilik heyecanıyla yanıyoruz' tadındaki o yazıları okumaya devam ettikçe son kararımı da verdim... Evet söylüyorum: Eyüp Can Sağlık bir gazeteye yayın yönetmeni olacak donanıma, olgunluğa ve tecrübeye sahip değildir. Sadece gazeteci olarak değil sosyal ve hayat bilgisi konusunda da son derece yetersizdir, nokta.

Tuğçe Tatari Evliyagil/Akşam