Medya
12 Mayıs 2011 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

EN ÇOK KAVGA HANGİ KANALDA? İŞTE INTERPRESS'İN ARAŞTIRMASINDAN ÇIKAN SONUÇLAR!

Tartışma programlarındaki gerilim ve kavga yazılı basına haber olarak yansıyor. İşte hakkında en çok haber çıkan tartışma programları...

EN ÇOK KAVGA HANGİ KANALDA?

İnterpress’in yaptığı kısa bir araştırmanın çarpıcı sonuçları var.
* Tartışmaları basında en çok ses getiren kanal Beyaz TV. Tam beş tartışma programının her biri bir şekilde kendinden söz ettiriyor. Tabii sıralamanın başında ‘4 Kadın 1 Erkek’ geliyor. ‘Sağduyu’, ‘Dinamit’, ‘Med Cezir’ her daim sesleri yüksek tartışma programları.
* Bol tantanada Habertürk dört programıyla ikinci sırada.
* Kanaltürk, futboldaki ‘kavgalı tartışma’ programlarına bir de ‘Neşter’i eklemiş. Orada da ‘cin çıkacak’ tarzı konular tartışma dozunu yükseltiyor.
* Çok izlenen kanallarda bu konuda Abbas Güçlü’nün programı ‘Genç Bakış’ rakipsiz. Üniversitelerden canlı yayınlanan programın çoğunda ‘beklenmedik öğrenci soruları’ hep ortalığı karıştırıyor.
* Ve Müge Anlı’nın ‘Tatlı Sert’i cinayet sansasyonlarıyla basında tartışmalara neden oluyor Böyle olunca, RTÜK’ün gözü üzerinden hiç eksik olmuyor!
Tartışma programları ‘izlenme oranı’nı tavan yaptırmak için yollarına devam edecek. Daha çok tartışan, bağıran, hatta yumrukları konuşturanlar ön planda olacak.
Dinamik bir toplumuz. Hareketi bol, her an patlamaya hazır bir ülkede yaşıyoruz. Onun televizyon tartışmaları da bu gerçeğin dışında kalmayacak. İzleyici “Bu hafta kim daha fazla bağıracak?” diye ekran başındaki yerini alacak.
Doğru olanı değil mevcut durumu yazdım. Bu durumun televizyon hali yukarıdaki gibidir.

Sina Koloğlu/Milliyet