Polemik & Kulis
03 Oca 2023 10:43 Son Güncelleme: 03 Oca 2023 10:46

Duayen gazeteci hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi Taylan Sorgun 2 Ocak 2023 Pazartesi günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Taylan Sorgun’un ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

TGC Yönetim Kurulu’nun yayınladığı mesajda, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Taylan Sorgun’u kaybettik. Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllar görev yapan Taylan Sorgun’un ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Taylan Sorgun’un cenazesi 3 Ocak 2023 Salı günü öğle namazının ardından Şakirin Camisi’nden alınarak Çavuşbaşı Yukarı Baklacı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TAYLAN SORGUN KİMDİR?

1938’de Elazığ’da doğdu. İstanbul Özel Gazetecilik Okulu’nu bitirdi. Gazeteciliğe İstanbul'da 1957 yılında Yeni Gazete ‘de başladı. Kim Dergisi Haber Kurulu’nda yer aldı. Ahmet Emin Yalman’ın yayınladığı Hür Vatan Gazetesi’nde mesleğini sürdürdü. Vatan, Dünya ve Güneş gazetelerinde muhabir, yazar ve yönetmen olarak görev yaptı. Yankı Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Siyasi Dergi 7 Gün’de çalıştı. Derginin kapanmasının ardından Tercüman Gazetesi’nde kadrosunda yer aldı. Aydınlık Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda yönetici olarak çalıştı. Ortadoğu Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi.

Yayınlanmış kitaplarından bazıları: Devlet Kavgası, Halil Paşa, İmparatorluktan Cumhuriyet’e, Türklerin İşkencede Bir Yılı, Esir Şehrin Fedaileri.

2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Taylan Sorgun Basın Şeref Kartı taşıyordu.