Polemik & Kulis
29 Haz 2013 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

DOĞUŞ YAYIN GRUBU'NDA YAPRAK DÖKÜMÜ! HANGİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ AYRILDI?

Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Doğuş Yayın Grubu'nda, NTV'nin sansürlü haberleri nedeniyle şok ayrılıklar yaşanıyor.

Deneyimli gazeteci Neyyire Özkan Doğuş Grubu’yla yollarını ayırdı. Özkan yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü grubun dergilerden sorumlu genel müdürlük görevinden istifa etti. Medyalens'te yeralan habere göre Özkan’ın istifasında Doğuş’un üst kademelerinde Gezi Parkı olaylarıyla başlayan görüş ayrılığının etkili olduğu belirtiliyor. Aralarında Vouge, GQ, National Geographic ve NTV Tarih gibi dergilerin de bulunduğu yayınlardan sorumlu Neyyire Özkan’ın boşalan koltuğuna kimin geçeceği bilinmiyor.

Uzun yıllar Hürriyet’te çok önemli projelere imza atan Neyyire Özkan, 2008 yılında Doğuş Yayın Grubu’na transfer oldu. Grubun o günlerde kurulması planlanan televizyon kanalı için transfer edilen Özkan, projenin hayata geçirilememesi üzerine grubun dergilerden sorumlu genel müdürü olmuştu.

Ferit Şahenk‘in sahibi olduğu Doğuş Yayın Grubu, NTV‘nin Gezi olayları boyunca uyguladığı sansürlü haberleri nedeniyle halkın büyük tepkisine neden olmuş, yayın grubunun tepesindeki isim Cem Aydın, protestolardan sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

Sarsıntı Gezi olaylarıyla başladı

Yaklaşık 1 ay öncesine kadar tarafsız haberciliği ile tanınan NTV, patron Ferit Şahenk’in iktidar ile çok iyi ticari ve finansal ilişkiler kurması üzerine iktidar yanlısı bir yayın çizgisi izlemeye başlamıştı.

Bu taraflı yayıncılık sonucu NTV, Gezi olaylarını görmezden gelmiş ve hiç yer vermemişti.

Bunun üzerine Taksim meydanında NTV’nin yayın aracı göstericiler tarafından tahrip edilmiş ve devrilmişti.

Halk ertesi gün, NTV’nin Maslak’taki merkezini Doğuş Center olarak bilinen binayı kuşatmış ve bu sansürcü tavrı protesto etmişti.

Gezi olayları sırasında halk protestosunun hedefi haline gelen NTV’nin CEO’su Cem Aydın daha fazla baskılara dayanamayarak 13 Haziran’da istifa etmişti.