Polemik & Kulis
17 Oca 2014 17:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Doğuş Yayın Grubu'nda flaş gelişme! Hangi üst düzey ismin görevine son verildi?(Medyaradar/Özel)

Doğuş Yayın Grubu'nda Gezi Olayları nedeniyle aylardır yaşanan ayrılıklara bugün bir üst düzey isim daha eklendi.

NTV, Star, CNBCE ve KralTV başta olmak üzere bünyesinde daha birçok önemli yayın kanalını bulunduran Doğuş Yayın Grubu'nda bomba bir ayrılık yaşandı. 

Doğuş Yayın Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Serap Yetiş'in görevine son verildi.

Peki Doğuş Yayın Grubu'nda yaşanan bu ayrılığın sebebi ne?

İddiaların odağında NTV’nin Gezi olaylarındaki hükümet yanlısı yayın politikasının kanalın yayın yaptığı Doğuş Yayın Grubu’nun Maslak’taki binası önünde gerçekleştirilen büyük protesto gösteriliyor.

Hatırlanacağı üzere Doğuş Plaza önünde Maslak’taki plaza ve fabrika çalışanlarının katılımıyla çok kitlesel eylemler yapılmış, NTV bu eylemleri kendi çalışanlarının baskısı sonucu canlı yayından vermek zorunda kalmıştı. Bu eylem üzerine Doğuş Yayın Grubu CEO’su Cem Aydın, hem izleyicileri hem de çalışanlarından özür dileyerek kendilerine çeki düzen vereceklerini söylemişti. Ancak yayın politikasının aynen devam etmesi sonrasında Aydın, istifasını vermişti.

İddiaya göre Aydın’ın istifasından sonra işlere el atan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serap Yetiş'e “Bana şirketteki bütün çapulcuları bul, bir vaka daha istemiyorum” şeklinde talimat vermiş, NTV önünde yapılan protestolara katılan şirket çalışanlarının, o gün basına ve sosyal medyaya düşen fotoğraflardan tek tek tespit edilmesini istemişti. Serap Yetiş isim vermeyi reddetmişti.

İşte tüm bu yaşananların ardından bir süre izne çıkan Doğuş Yayın Grubu İK Genel Müdür Yardımcısı Serap Yetiş'in görevine son verildi. 



MEDYARADAR/ÖZEL