Medya
08 Şub 2011 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

DOĞAN MEDYA GRUBU'NDA NELER OLUYOR! BİR TARAFTAN SATIŞ GÖRÜŞMELERİ, DİĞER TARAFTAN "ATILACAKLAR" LİSTELERİ!

Satışı yılan hikayesine dönen Doğan Medya Grubu'na bağlı gazete ve televizyonlarda ilginç şeyler oluyor&...VAROL ERSOY yazdı.

Satışı yılan hikayesine dönen Doğan Medya Grubu’na bağlı gazete ve televizyonlarda ilginç şeyler oluyor…
Geçtiğimiz hafta olası alıcılar arasına Ülker Grubu’nun da girdiği grupta, üst düzey yöneticilerden “atılacaklar listesi” istenildiği konuşuluyor.

Grubun özellikle zarardaki Milliyet ve Vatan gibi gazetelerinde, kadronun yüzde 10’a yakınının tasfiye edileceği öne sürülüyor.
Bu tasfiyenin gerekçesi ise tam bir muamma…
Şimdi herkes aynı soruyu soruyor:
“Bu operasyon talebi grubun müstakbel patronlarından mı geldi; yoksa Doğan Grubu satışın olmayacağına kanaat getirdi de ayakta kalmak için küçülmeye mi gidiyor?”

YÖNETİCİ VE YAZARLARA ZAM YAPILMADI!
Gerekçe ne olursa olsun; bu gelişmeler çalışanlar arasında büyük bir moral bozukluğu doğmasına neden oluyor.
Moral bozukluğu sadece çalışanlar arasında yaşanmıyor; aynı zamanda üst düzey yöneticileri ve yazarları da kapsıyor.
Çünkü çalışanların maaşlarına Şubat başında ortalama yüzde 7 zam yapılan Grup’ta; üst düzey yöneticilerin ve yazarların maaşlarının artırılmadığı belirtiliyor!

EN AZ 150 KİŞİ!
Söz konusu gazetelerin ve televizyonların yöneticileri, yönetimin kendilerinden “atılacaklar listesi” istediğini yalanlamıyor… Ancak, “Aslında yılbaşında da böyle bir liste istenmiş ama sonradan vazgeçilmişti… Şimdi yeniden istendi. Bu operasyonun gruptaki en az 150 kişiyi işinden etmesini bekliyoruz” diyorlar.

Tüm bu gelişmelere karşın herkes, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın iki hafta önce Davos’ta yaptığı, “Doğan Medya Grubu’nda satış öncesi ya da sonrası toplu bir işten çıkarma öngörülmüyor” açıklamasına inanmak istiyor.

VAROL ERSOY

ETİKETLER
#varol ersoy