Polemik & Kulis
10 Eyl 2015 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Dilipak, Hürriyet’i ‘basan’ vekile sahip çıktı! "Doğru, dürüst, akıllı, vicdan sahibi biri.. "

Hürriyet gazetesine yönelik ilk saldırıda yer alan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’a Akit yazarı Abdurrahman Dilipak sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 400 vekil açıklamasını çarpıtmakla suçlanan Hürriyet gazetesine yönelik ilk saldırıda yer alan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’a Akit yazarı Abdurrahman Dilipak sahip çıktı.

DOĞRU DÜRÜST AKILLI VİCDAN SAHİBİ BİRİ

Postmodern asimetrik savaş’ başlıklı bugünkü yazısında ‘birileri’nin Boynukalın’ı hedef seçtiğini savunan Dilipak “Boynukalın’ı tanıyorum. Doğru, dürüst, akıllı, vicdan sahibi biri.. Genç bir adam. AK Parti’deki en güzel insanlardan biri. Boynukalın, AK Parti gençliğini arkasına alıp sesini yükseltmeyecek, meydanı başkalarına mı bırakacaktı” dedi.

VİTRİN DEKORU MU BUNLAR

Sosyal olaylarda disiplini sağlamanın her zaman kolay olmayabileceğini dile getiren Dilipak, şöyle devam etti: “Ya da bir takım ajan provokatörler de araya sızabilir.. Böyle olabilir diye meydanlara çıkmayacak değiliz.. Bu günler için değilse bunlar “cici çocuklar” olacaksa niye örgütlüyorsunuz ki? Vitrin dekoru mu bunlar? Yoksa balkon çiçekleri, ya da sansıdaki bodur ağaçlar mı?”

YAZININ DEVAMINDA FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Yazısının başında bazı gazetecilerle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ajan olduğunu savunan ve “Basın ve STK’ya dokunulmaz derseniz ajanların % 90’ı serbest kalır. Köpekleri sokağa salar, taşları toprağa bağlamış olursunuz” diyen Dilipak, Boynukalın’ın ‘eleştiri hakkı’nı savunduğu bölümde ise ‘fikir değiştirdi’: “Politikacılar, STK temsilcileri, gazeteci, yazar ve sanatçıların hem genişletilmiş eleştiri hakları, hem de artırılmış tahammül yükümlülükleri vardır.”