Polemik & Kulis
28 Tem 2021 10:30 Son Güncelleme: 28 Tem 2021 12:12

Dijital medyada yeni transfer! Yeniçağ TV'nin interneti artık ‘Emin’ ellerde!

Yeniçağ TV'nin Youtube kanalı ve Yeniçağ Gazetesi’nin internet sitelerinden dokuzsutun.com.tr’nin başına sürpriz bir isim geldi.

Dijital medyada yeni bir transfer gerçekleşti. Deneyimli polis muhabiri gazeteci yazar Emin Demirel, Yeniçağ TV Youtube kanalı ve Yeniçağ Gazetesi’nin internet sitelerinden dokuzsutun.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Uzun yıllar polis muhabirliği yapan Demirel, bugüne kadar haber koordinatörlüğünden yapımcılığa, sunuculuktan yorumculuğa kadar bir çok önemli görevi de başarıyla yerine getirdi.

EMİN DEMİREL KİMDİR?

Gazeteci-Yazar ve TV yapımcısı Emin Demirel, 1960 yılında Görele'de doğdu. Tercüman ve Hürriyet gazetelerinde uzun yıllar polis muhabirliği yaptı. 1998 yılında Abay Üniversitesi Uluslararası Politika bölümünü bitirdi. Kanal D, Show TV, Cine 5 ve Kanal 1 televizyonlarında haber editörlüğü, haber koordinatörlüğü ve haber müdürlüğü, genel müdür danışmanlığı gibi görevlerde bulundu.

Hazırladığı ve sunduğu 250 bölümlük ‘Parmak İzi’ adlı televizyon programının uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini yaptı. Show TV' de yayınlanan ‘Şifre’ adlı dizi programın yapımcılığını üstlendi ve senaryosunu yazdı. Öte yandan ‘Kamerada Hırsız Var’ ve ‘Çevre ve İnsan’ programlarını hazırladı.

TRT’de 2010-2011 yıllarında yayınlanan ‘Suç Dosyası’ ile ‘Faili Meçhul’, ‘Silinmeyen İzler Anadolu’ ve ‘Suların Efendileri’ adlı programların genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2011-2012 yıllarında Beykent Üniversitesi’ne ait Bea TV’nin izleyici sorumluluğu görevini üstlenen Demirel, aynı kanalda ‘Bunu Konuşuyoruz’ adlı haftalık güncel-aktüel konuların analiz edildiği programın, yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.

2012-2015 yıllarında televizyon kanallarına Rauf Denktaş Belgeseli, İz Peşinde, Anadolu'da Üç Veli, Avrupa'nın Türk Patronları, Seyyar Holding, Ramazan'da Osmanlı Sofrası, Son Mektup-Şehitler Albümü, Gök Kubbeye Ses Verenler, Hayatım Deniz, Olay Yeri ve Zehir adlı program ve belgeselleri hazırladı.

İçişleri Bakanlığı için ise birçok televizyon kanalında yayınlanan, terörle mücadeleyi konu alan kamu spotları, eğitim filmleri, kısa metrajlı filmler ile anti terör temalı belgesellerin yapımcı-yönetmenliğini üstlendi. 2014 – 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Karadeniz Çepnileri adlı belgesele imza atan Demirel, Bir Acayip Soygun adlı uzun metrajlı sinema filminin yapımcılığını da yaparak beyaz perdeye ilk filmini yansıttı.

Emin Demirel, çeşitli üniversitelerde, polis meslek yüksekokullarında ve TRT gibi kurumlarda; gazetecilik, polis muhabirliği, medya-polis muhabirliği ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası terör konularında konferanslar vermiştir.

CNN dâhil, çok sayıda yerli ve yabancı televizyonlar ile gazetelerde terör ve strateji konularıyla ilgili programlara analist ve yorumcu olarak katılmıştır.

Emin Demirel'in basılı eserleri şunlardır:

Kapanmayan Yara, Kanayan Dünya, Avrasya Savunması, İslami Hareket, PKK, Terör, Dünya'da Terör, Paylaşılamayan Ülke Afganistan, Hizbullah, Kudüs Savaşçıları, 2002 Stratejik Dosyalar, Teşkilat-ı Mahsusa'dan Günümüze Gizli Servisler, Ölüm Arabaları, PKK ve Ayaklanmalar, Türkiye'de El Kaide Unsurları, Şifre, Türk Solu'nun Kırsal Alan Faaliyetleri, Radikal İslami Hareketler, Ömrüm, Gizli Servisler, Parmak İzi, Siyasi Yapılanmalar ve Terör Grupları, Global Terörizm, 12 Şüphe (!), Yüzyılın Yarası Terörizm ve Türkiye, Terörizm Sözlüğü, Yeniden Hayata.