Medya
22 Ağu 2011 07:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

"DHA YÖNETİCİLERİ BU MUHABİRİ EĞİTMEDİ Mİ?"

Akşam yazarı Yurtsan Atakan DHA'ya ve Somali uçağının kaza anını kaydeden muhabire yüklendi...

Akşam yazarlarından Yurtsan Atakan, Somali uçağının pistte yaptığı kazayı uçağın içinden görüntüleyen DHA muhabirini sorumsuzlukla suçladı.

İşte Yurtsan Atakan'ın yazısından ilgili kısm...

Önce peşinen belirteyim. İnternet'te ancak başka hiçbir sitenin veremeyeceği içerik parayla satılabilir derken şimdi vereceğim sorumsuzluk örneğini kastetmiyordum.

hurriyet.com.tr'de dün kanadını çalılara sürten Somali uçağından, düşme tehlikesi geçirilen anın video görüntüleri yayınlandı.

Doğan Haber Ajansı muhabiri açmış kamerasını uçağın inişi sırasında, çekmiş pencereden görüntüleri. Muhabirin ismini vermiyorum. Uçaktaki herkesin hayatını tehlikeye atan bu cahilliğin asıl sorumlusu muhabirini eğitmeyen DHA yöneticileri çünkü. Ve tabii bu sorumsuzca görüntüleri yayınlayarak, muhabirleri bundan sonraki sorumsuzluklara da teşvik eden hurriyet.com.tr.
Uçakların kalkış ve inişi sırasında yapılan anonslarda, 'kalkış ve iniş sırasında tüm elektronik cihazlar kapalı tutulmalıdır', uyarısı yapılır. DHA muhabirine kamerasının elektrikle çalıştığını öğreten olmamış mı?

Dijital kameralar da dahil tüm elektronik cihazlar çalıştıklarında elektromanyetik dalgalar yayar. Bu dalgalar uçağın seyir sistemlerini etkileyerek tehlike yaratabilirler. İniş ve kalkış sırasında yasaklanmaları bu nedenledir. Profesyonel kameralar yaydıkları haberleşme sinyalleriyle daha da fazla risk yaratırlar.

Ayrıca uçak daha sert bir iniş yapsa, o kamera muhabirin elinden kurtulup başka yolcuların yaralanmasına hatta ölümüne de neden olabilirdi. İniş ve kalkış sırasında tüm eşyaların kaldırılması gerekliliği kuralının da, kurallara uymayanların düşünme kapasitesini aşabilecek de olsa, bir nedeni var kısacası.

Yurtsan Atakan/Akşam