Polemik & Kulis
28 Mayıs 2012 14:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

DERDİ 'ETİK' DEĞİL İŞ TAKİBİ! HABERTÜRK'TEN SABAH GAZETESİ'NE AĞIR SUÇLAMA!

Gazi Erçel olayı Sabah ile Habertürk arasında kavga çıkarttı! Habertürk Sabah'ın asıl derdinin 'yakın arkadaşa sağlanmayan borç kolaylığı' olduğu iddiasını ortaya attı...

Derdi ’etik’ değil iş takibi!

Sabah Gazetesi, ’yakın arkadaşa’ ödeme kolaylığı isteyip, yanıt alamayınca saldırıya geçti...

Habertürk, bir faktoring şirketinde sembolik de olsa payı olan yazarı Gazi Erçel ile hem Habertürk Gazetesi hem de Bloomberg HT’de yollarını ayırdı. Günlerdir Gazi Erçel’i bahane ederek Habertürk’e saldırmaya çalışan Sabah Gazetesi’nin tüm derdinin ise ‘yakın arkadaşa sağlanmayan borç kolaylığı’ olduğu ortaya çıktı. Sabah Gazetesi ekonomi sayfaları, ‘etik ile iş takibini’ birbirine karıştırdı. 23 Mayıs Çarşamba Günü “Köşe yazarı mı, tefeci mi?” başlığı ile Habertürk Gazetesi ekonomi yazarı Gazi Erçel’in Yeditepe Faktoring adlı şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu ve bazı KOBİ’lerle davaları bulunduğunu öne süren bir haberi Sabah Gazetesi sayfalarına taşıdı.

‘LÜTFEN ARKADAŞIMA YARDIM EDİN!’
Söz konusu haber yayınlanır yayınlanmaz, Habertürk yönetimi, Erçel’i arayarak bundan sonra Habertürk’te yazar olarak yola devam edemeyeceğinin altını çizdi ve Erçel ile Habertürk’ün yollarının ayrıldığını resmen tebliğ etti. Erçel, haberde belirtildiği gibi şirkette yönetim kurulu başkanı değil, yönetim kurulu üyesiydi. Ancak Yeditepe Faktoring’de on binde 3 gibi sembolik bir payının bulunması ‘gazetecilik etiği açısından kabul edilemez olduğundan’ hem Habertürk Gazetesi hem de Bloomberg HT’deki tüm görevlerine son verildi. Üstelik bu ayrılık, haber yayınlanır yayınlanmaz aynı gün içerisinde Gazi Erçel’e bizzat bildirildi. İşte bu olayın ‘etik’ bölümüydü. ‘İş takibi’ cephesi ise konuyu gündeme taşıyan Sabah Gazetesi’nde yaşananlardı. Çünkü, Yeditepe Faktoring ile davalık olduğu öne sürülen ve haberin kaynağını oluşturan şirketin sahibi ile Sabah Gazetesi Ekonomi Servisi çalışanları ‘yakın ilişki’ içindeydi ve tüm konu bu yakın ilişki çerçevesinde gelişti. Sabah Gazetesi’nin nedense sayfalarına taşımadığı bu süreç söyle gelişti: Sabah Gazetesi Ekonomi Servisi çalışanlarından biri ‘yakın arkadaşı’nın Yeditepe Faktoring ile sorunları olduğunu, diğer editör arkadaşlarına anlatarak, yardım istedi. Bu sırada şirketin yönetim kurulu üyesi olan Gazi Erçel devreye sokulmaya çalışıldı. Erçel’e telefon ile ulaşılarak, ödeme sorunları olan şirkete kolaylık sağlayıp sağlayamayacağı soruldu. Birkaç kez yapılan telefon görüşmeleri sırasında Gazi Erçel, bu konuda ‘yapabileceği herhangi bir şey olmadığını net olarak’ söyledi.

‘YARDIM ETMEDİ, O ZAMAN HABER YAPALIM!’
Gazi Erçel’in yardıma yanaşmaması üzerine Sabah Gazetesi editör ve muhabirleri konuyu kendi aralarında konuşup ekonomi şefine aktarmaya karar verdi. Bir süredir ‘saldırgan’ bir üslup benimseyen ekonomi şefi de kendi servisi içinde yapılan ‘iş takibini’, Habertürk Gazetesi’ne saldırmak için adeta bir fırsata çevirmeye çalıştı ve olayı çarpıtarak Sabah Gazetesi ekonomi sayfalarına taşıdı. Olayın başlangıç noktasının Erçel’in aracılığı ile iş takibi yapmak olduğu nedense Sabah okurları ile paylaşılmadı!

GAZİ ERÇEL’LE AYNI GÜN YOLLAR AYRILDI
Gazi Erçel ile Habertürk’ün yolları 23 Mayıs Çarşamba günü ayrıldı. Görevden alınma nedeni Erçel’in Sabah’a yaptığı açıklamalar değil, faktoring şirketindeki ortaklığı oldu.

HT GAZETE


İSTANBUL’A 55 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GELİYOR

DÖNÜŞÜM’DE60 GÜN 5 AYA UZAYABİLİR

DÖNÜŞÜM DEBİNASI YIKILANA KREDİ DESTEĞİ

KENTSELDÖNÜŞÜM YASASI TAM METNİ

İSTANBUL’DA 700 BİN BİNADAN YAKLAŞIK 300 BİNİNİN RİSKLİ

TOKİ’NİN NİSAN ŞAMPİYONU NEXT LEVEL’DA 16.6 MİLYON TLCİRO!

İSTANBUL’A KENTLİLİK KATIYOR DUMANKAYA RİTİM’DE 169 BİNTL’YE!

ÇAMLICAMASALI KONAKLARI ŞEHRİN MERKEZİNDE

BURARESİDENCE’TA 79 BİN KAMPANYASI

EMLAK KONUT’TAN İKİPROJE İÇİNAVANTAJLI KAMPANYA

BOYDAK DİYARBAKIR’A FABRİKAKURUYOR

SABİHA GÖKÇEN’EULUSLARARASIÖDÜL GELDİ

İZMİTASMA KÖPRÜSÜ TESTİ GEÇTİYILDIRIM, ‘KOŞARAK GEÇECEĞİM’ DEDİ

FENERBAHÇE ŞÜKRÜSARACOĞLU STADIİÇİN MÜTHİŞ PROJE

DAP YAPI KONUTTA YENİDALGA HAREKETİ BAŞLATTI

METROPOLİSTANBUL KONUTLARINFİYATLARI 360 BİN

PROPA AURA RESİDENCE’TA SON10DAİRE

NEW ADA RESİDENCE’TA 36AY SIFIRFAİZ AVANTAJI

EVORA İSTANBUL ADALAR’DASATIŞLARBAŞLADI

KARPEDİEM ÇEKMEKÖY EVLERİHEMENTESLİM