Polemik & Kulis
05 Tem 2023 13:19 Son Güncelleme: 05 Tem 2023 13:24

Deneyimli ismin yeni adresi belli oldu

Turkuvaz Medya grubunun İngilizce yayın yapan ANews kanalı ile yolları ayıran Aydın Şahinalp Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile anlaştı.

İngilizce yayın yapan haber kanalı Anews ile yollarını ayıran deneyimli gazeteci Aydın Şahinalp, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile el sıkıştı. Şahinalp, Nasıl Bir Ekonomi’de “Web Haber Koordinatörü” olarak görev yapacak.

Aydın Şahinalp Nasıl Bir Ekonomi Medya Haber Basın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile Dünya gazetesinde birlikte çalışmıştı.

AYDIN ŞAHİNALP KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Aydın Şahinalp, çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlik yaptıktan sonra 1993 yılında televizyon haberciliğine Star’da başladı. Star’ın en çok izlendiği yıllarda Timuçin Tüzecan ekibinde yer alan Aydın Şahinalp, uzun yıllar ABD’de Bank of America’da broker olarak çalışırken dünyayı sarsan 2008 finansal krizine tanıklık etti.

Türkiye'de çeşitli gazetelerde muhabirlik yapan Şahinalp, Dünya gazetesinde de dış haberler editörü olarak 4 yıl görev aldı. Ekotürk’ün kuruluşunda şef editör olarak görev alan Şahinalp, son olarak Turkuvaz Medya grubunun İngilizce yayın yapan ANews kanalında senior editörlük görevini üstlendi.