Polemik & Kulis
08 Ağu 2023 12:56 Son Güncelleme: 08 Ağu 2023 15:31

Demirören Medya Grubu'nda tenkisat depremi!

Son günlerde alınan radikal kararlarla, grup bünyesindeki bazı önemli gazete ve internet platformlarında ciddi işten çıkarmalar gerçekleştirildi.

Demirören Medya Grubu'nda büyük çalkantılar yaşanıyor. Son günlerde alınan radikal kararlarla, grup bünyesindeki bazı önemli gazete ve internet platformlarında ciddi işten çıkarmalar gerçekleştirildi. En son yaşanan gelişmeye göre, Posta Gazetesi’nin internet portalından biri haber koordinatörü olmak üzere toplam 7 kişi işten çıkarıldı. Ayrıca Gazete Vatan'ın internet ekibinden 4 kişinin, Milliyet.com.tr'den 3 ismin, Fanatik.com.tr'den de 3 çalışanın işlerine son verildi.

İşten çıkarılan çalışanların büyük bir kısmı uzun yıllardır Demirören Medya Grubu'nda görev yapıyordu.

HÜRRİYET VE MİLLİYET GAZETELERİ DE BU SÜREÇTEN ETKİLENEBİLİR

Öte yandan, Demirören Medya Grubu'nda bir dizi işten çıkarmaların daha yaşanabileceği konuşuluyor. Özellikle çalışanların zam beklentisi sürerken Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin internet departmanlarında da benzer işten çıkarmaların yaşanabileceği iddia edildi.

POSTA.COM.TR'NİN GECE EKİBİ İŞTEN ÇIKARILDI

Demirören Medya Grubu'nun aldığı bir diğer dikkat çekici karar ise, Posta gazetesinin internet platformu Posta.com.tr'nin gece ekibine yönelik oldu. Gece ekibinin tamamının işine son verildi.

İŞTEN ÇIKARILANLARA TAZMİNAT ÖDENECEK ANCAK…

İşten çıkarılan çalışanların haklarına dair önemli bir nokta da tazminat konusu. İşten çıkarılanlara yapılan zam oranlarının işten çıkartılanlara yansıtılmadığı ve bu nedenle eski maaşlarının üzerinden tazminat hesaplamalarının yapılacağı ifade ediliyor.

DEMİRÖREN MEDYA GRUBU'NDA KÜÇÜLME HAREKETİ Mİ?

Yaşanan bu gelişmeler, Demirören Medya Grubu'nun büyük bir küçülme sürecine girdiğinin bir işareti olarak görüldü.