Medya
06 Mayıs 2010 21:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

DEFNE SAMYELİ NELER YAPMIŞ DİYE AÇTIM ATV'Yİ BİR DE NE GÖRELİM!

Taraf'ın Telesiyej yazarı, mini şort açılımı yaparak atv'deki programına başlayan Defne Samyeli için neler yazdı?

Aaa nihayet insani bir gündüz programı!

İnsanı kullanmayan, sömürmeyen, tüyü çiçeği, arkasında sunucunun dev posterleri, arabesk dekorları ve bol şişinmesi olmayan; aksine insana saygı duyan, diyalog kuran, sohbeti hoş, dekoru gözü yormayan, bilgi veren, medeni bir program, DEFNE Her Şey Bambaşka. (Yalnız programın adını pek anlamlandıramadım ben, Defne neden büyük harfle yazılıyor mesela? Hem neden Defne'yle Her Şey Bambaşka değil de, DEFNE Her Şey Bambaşka? Söylemesi de güç ayrıca.. bir tv programının adı, insanın dudaklarından bir çırpıda dökülüvermeli oysa. İnsan birine, DEFNE Her Şey Bambaşka'yı seyrettin mi diye soracak olsa, karşısındaki benim adım DEFNE değil diye cevap verebilir, Allah korusun! Söylenmesi, dalgalı bir denizde yüzer gibi zahmetli bir ad seçmişler nedense.)

Biliyorum biliyorum.. daha dünkü yazıda yakınıp duruyordum, biz gündüz programlarını beceremiyoruz diye. Ama dünkü Telesiyej, salı sabahı yazılıp gönderildikten sonra, saatler 12.50'yi gösterirken açıldı ATV, bakalım Defne Samyeli neler yapmış diye.

Ve bir de ne görelim.. basbayağı bir gündüz kuşağı talk show programı gibi Her Şey Bambaşka.

Defne Samyeli, kızının sağlığı için Ağrı valiliğini bırakan Mehmet Çetin'e soruyor: Ağrı halkı arkanızdan ağıtlar yakıyor diyor, sizi neden bu kadar çok seviyorlar demeye getiriyor; "İnsani duyarlılıkla, insan odaklı kamu yönetimi yaptık" diyor, Mehmet Çetin, "Ağrıdan ayrılırken böyle bir duygusal ortam oluşmuşsa bundandır".

Sıcak bir sohbet kuruyor Defne Samyeli, konuğunu hoş tutarak, hiç tedirgin etmeden, ama fikri takiple ve özenle yapıyor bunu.

Arada Yorumsuz adı altında fotoğraflar geçiyor siyah beyaz.. yoksulluğun siyah beyaz fotoğrafları.. yoksul, çamur içinde çocuklar bakıyor ekrandan, endirekt ajit- prop yapılıyor.. sonra yeni bir konuk geliyor: Kardiyoloji uzmanı Dr. Özlem Batukan Esen, insanların karakterlerine göre kalp krizi risk testini anlatıyor.

Defne Samyeli, çeşit çeşit karakter var diyor, nasıl değerlendiriyorsunuz farklılıkları? Dr. Özlem Batukan, stüdyodan çağrılan bir konukla konuşarak test yapıyor. (Konuşulanlardan anlıyorum ki, benim durumum biraz karanlık.. bir an önce yavaşlamam gerekiyor.. kayıtsız, vurdumduymaz biri olmalı, hani dünya yansa hasırı yanmayan tiplerden.. eyvah yazı yetişmedi, geç kaldım telaşı yok bundan böyle –yayın yönetmenime duyurulur-, gönlüm müsait olursa yazarım, olmazsa da, olduğu zaman yazarız artık, diyeceğiz de.. sakın patron da, gönlü müsait olursa maaşları ödeyip, olmazsa ödememeye kalkmasın o zaman? Kalp krizinden göçmek ya da işsiz kalma tehlikesi! Özlem Hanım, risk hangisinde daha fazla?)

Defne Samyeli'nin üçüncü konuğu, kafes dövüşçüsü, melek yüzlü Lord Pitbull Murat Kazgan'dı.

Son konuk Yeşim Salkım şarkı söyleyerek geldi. Her zamanki gibi bardağın yarısı dolu, yarısı boştu Yeşim'in sohbetinde. Bir bakıyorsunuz gayet isabetli, doğru mantıklar yürütüyor, hani bilgili de sanki.. hoşunuza gidiyor. Sonra bir bakıyorsunuz, zurna zırt deyiveriyor; Yeşim'in cümlelerinin ve fikirlerinin her biri başka bir adrese doğru uçuşuyor, anlamları zayıflıyor, "ne diyor yavu?" noktasına geliyor Telesiyej.

Her Şey Bambaşka son derece düzgün bir gündüz programı,

Daha çok haberci kimliği ile tanınan Defne Samyeli, yeni programında; yaşayan gündemin sohbetini yaparken, unutulmayan ve unutulmayacak olan görüntüleri de ekranlara getireceğini söylüyor; katılımcı, interaktif seyircisiyle, programa getireceği yeniliklerle kısa zamanda kendi gündemini oluşturacağını belirtiyor.

Yolu açık olsun.

Telesiyej/Taraf

DEFNE SAMYELİ'NİN MİNİ ŞORT AÇILIMI