Polemik & Kulis
05 Şub 2015 22:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'ndan kritik karar! (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Cumhuriyet gazetesindeki hareketli günlerde bugün önemli bir açıklama yaptı.

Yazı işleri toplantısında yapılan açıklama, yeni yayın yönetmeninin belirlenmesine az kaldığına dair işaret olarak algılandı.
Bugün yapılan yazı işleri toplantısında yapılan açıklama, bazı dedikoduların da önünü kesti. Yayın koordinatörlüğünden istifa eden Murat Sabuncu’nun genel yayın yönetmeni olarak adının geçtiğine yönelik dedikodular da yapılan açıklama ile boşa çıktı.
Açıklamada “Murat Sabuncu ve Ayşe Yıldırım Başlangıç yayın yönetim ve yazı işleri kadrosunda yer almayacaklardır. Vakıf yönetimi bu karara varmıştır” denildi.
Yapılan açıklamanın ardından Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun yeni genel yayın yönetmenini belirlemiş olabileceği düşüncesi doğdu. Yeni yayın yönetmeni için derlenip toparlanmış ve dedikodulara son verilmiş bir ortamın oluşturularak, bir iki gün içinde duyurusunun yapılacağı da koridorlarda konuşulmaya başlandı. 

MAKSATLI, SPEKÜLATİF HABERLER

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay twitter hesabından yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde yayınlanan maksatlı, spekülatif bilgilerin gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Atalay, "Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğine kimin atanacağı, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunca en kısa zamanda belirlenecek ve duyurulacaktır" dedi.



 

MEDYARADAR/ÖZEL