Medya
26 Ara 2010 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN SANSÜRLEDİĞİ YAZAR MEHMET FARAÇ AĞIR KONUŞTU!

Mehmet Faraç kendi yazısını sansürleyen gazetesine neler söyledi?

 Cuma günü, köşe yazısı, Cumhuriyet gazetesi yönetimi tarafından sansürlenen Mehmet Faraç, "Herkes kendine verilen rolü oynuyor. Kim ne yaparsa yapsın, kimse sesimi kesemeyecek. Ben figüran olamam. Söylediklerimden herkes payını alsın.’’ dedi.Ulusal Kanal tarafından Eskişehir’de ’’Sivil Dikta Döneminde Basın’’ konulu bir konferans düzenlendi. Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağ katıldı.

Gazeteci Yazar Mehmet Faraç konuşmasında, yıllardır çalıştığı Cumhuriyet gazetesini sert bir dille eleştirdi. Cuma günü gazete yönetimi tarafından köşe yazısı sansürlenerek yayımlanmayan Faraç, konferans sırasında konuşma süresi dolduğu için uyarılması üzerine ’’Görüyorsunuz, beni susturmaya çalışıyorlar. Kesin sesimi. Bu aralar sesimi bol bol kesiyorlar. Allah büyük. Bir Mustafa Kemal gelir bu ülkeye.’’ yanıtını verdi.

Hızını alamayarak eleştirilerine devam ettiren ve yazısının yayımlanması karşısında kızgın olduğu görülen Faraç, şöyle dedi: ’’Herkes kendine verilen rolü yapıyor. Adam olmak, adam rolü yapmaktır. Ben figüran olmam.’’ Bildiklerini yazmaya, konuşmaya devam edeceğini söyleyen Faraç, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kimsenin sesini kesemeyecekler. Söylediklerimden herkes payını alsın." ifadesini kullandı.


ETİKETLER
#mehmet faraç