Medya
29 Ara 2010 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

CÜBBELİ AHMET HOCA'NIN KORKTUĞU "MONTAJ" KASETTE NELER VAR?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yeni korkusu ikinci, üçüncü hatta dördüncü versiyonların bulunması!

Cübbeli hemşerimiz

2005'te Diyarbakır'da o konuşmaları yapan babam mıydı? Gerçeği görmesi için beş yıl mı gerekliydi? Ya da pek çok muhalifin dediği gibi. '12 Haziran yatırımı mı?' Asıl nedeni biz yazalım. 12 Eylül Referandumu'nu kurtaran, bütçedekine benzeşen çıkıştı. Yoksa, Karadeniz ve Orta Anadolu öncelikli olmak üzere, 'Redlerin sayısı' top gibi patlardı.
...
İlginç gözlemimiz, Ömer Çelik başta AK Parti'nin önemli isimlerinin 'Ayrılıkçı takıma' çıkışlarıydı. Egemen Bağış'ı da bu ekibe ekliyoruz. Kutlamayı unutmuyoruz.

***
Koca bir gecenin en uzun bölümünü Haber TÜRK'e ayırdık. Yiğit Bulut'un Sansürsüz'üne. Çünkü konuk Cübbeli Ahmet Hoca'ydı. Karagümrük'lü Hemşerimiz-Hemşehri- son kaset kurbanlarından. Kendi iddiasına göre, elden ele dağıtılan bu kayıt tamamen montaj. Cübbeli'nin yeni korkusu ikinci, üçüncü hatta dördüncü versiyonların bulunması. Bunlar, 'Toplu', 'Her iki cinsin çoğunlukta oldukları' ayrı uygulamalar. Ve de 'Erkek erkeğe'. Şimdi kimse bize kızmasın, cübbeli kendi söyledi. Tezgahın kaynağını da iki ayrı grup üzerine yoğunlaştırdı. Diğer 'Hoca' ile bir başka 'Cemaat'i suçladı. Açık açık gazete ismi verdi.

...
Ekranlarda iki kişinin 'Dik yaka' gömleklerine bayılıyoruz. Biri Murat Bardakçı, öbürü Cübbeli Ahmet. Hangisininki daha güzel derseniz Hoca'nınkiler. Abbate kapanmadan önce en sadık müşterilerindendik. İran için hazırlananlardan, mutlaka alırdık. Şimdi, o şansımız kalmadı. En iyisi, ısmarlama yaptırmak galiba. Yine, hemşerimize dönecek olursak, sakalının üstünde kalan kısma epilasyon yaptırdığı kesin. Pırıl, pırıl. Kıvrımlı kaşlarına çok hoş boya kullanıyor. Anlayacağınız bakımına özen gösterenlerden. Mutlaka, kınadığı yabancıların kokularından sürüyordur. Onu da jöleli Yiğit'e sormak lazım.

...
Programa gelen sorular ve Cübbeli'nin bunlara verdiği cevaplar ÇGHB'ye yeni malzemeydi. Örneğin, vatandaş 'Gavur icadı jetskiye binmek günah değil mi?' diye iğnelemeyi unutmadı. Bizimki 'Haşemayla kullandım' diyerek, müthiş feyk attı.

Günahları sınıflandırması ise güzeldi:

a) Noel kutlaması kesinlikle birinci sınıf günah.
b) Yılbaşında, içmese bile alkol alanların masasında oturup, eğlenmek ikinci sınıf günah.

Daha neler neler.
...
Moda tabirle 'Açık ve net söylüyoruz', Hoca'nın ağzı iyi laf ediyor. Pek çok dini bilgiyi, dönem benzetmesiyle kafanıza yerleştiriyor. Ayküsü yüksek. Yiğit Bulut'un iki katı olduğu kesin. Yayının en ilginç yanlarından biri Hüseyin Gülerce'nin telefonla katılıp, bilgi vermesiydi. Demek ki malum cemaat, Hemşerimle yakından ilgileniyor. Hatta sıkı şekilde izliyor. Doğrusu, son haftalarda böylesi bir öyküyü, bu kadar dikkatle takip ettiğimizi hatırlamıyoruz.

Burhan AYERİ / AKŞAM