Polemik & Kulis
09 Eyl 2023 09:32 Son Güncelleme: 09 Eyl 2023 09:34

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi! Yaklaşık 4 yılın ardından…

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. Yaklaşık 4 yıldır kanalda görev alan isim, veda ettiğini duyurdu.

Demirören Medya Grubu bünyesindeki CNN Türk’ten veda haberi geldi. Haber merkezinde yaklaşık 4 yıldır Haber Yayın Editörü olarak çalışan Kerem Koçin görevinden ayrıldı.

Sosyal medya paylaşımında bir süre dinleneceğini duyuran Koçin, “Sonrasında yine sormaya ve fikir üretmeye devam” mesajı verdi:

"CNN Türk Veda Köşesi"nde poz verme sırası bende. Siyaset, ekonomi, küresel salgın, çatışma, savaş, afet, seçim... Ne son dakikalar, ne sıcak yayınlar, ne çarpıcı haberler ve görüntüler... Kendimden çok şey verdim, kendime çok şey kattım. 4 yıla yaklaşan yolculuğun artık sonu. Biraz mola istedim. Yorulmadım hayır. Daha dinçleşmek için yenilenme arası veriyorum. Sonrasında sormaya ve fikir üretmeye devam elbette.

Desteği nedeniyle başta kıymetli yöneticim Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hep iyi olun, hoşça kalın, hoşça bakın.”

 

İ. KEREM KOÇİN KİMDİR?

Birleştirilmiş 5 yıllık lisans ve yüksek lisans programı olan Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra medya dünyasına adım attı.

TV Net, ATV, Kanal D, Show TV, Habertürk, TGRT Haber, Star TV gibi birçok ulusal kanalda polis adliye muhabiri, editör, spiker, sunucu, seslendirmen olarak çalıştı; dosya haberler, belgeseller hazırladı ve siyaset, ekonomi, çevre gibi birçok farklı içerikte canlı/bant programlar sundu.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans yaptı ve “Türk Siyasal Hayatında Televizyonda Açık Oturum Geleneği ve Demokrasiyle İlişkisi” başlıklı bir tez yazdı. Odaklandığı konu açısından alanında bir ilk olan bu siyasal iletişim çalışmasında, gazetecilik mesleğinin önemli isimleriyle röportajlar yaptı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümündeki ikinci yüksek lisans eğitimi de tez aşamasında olan Kerem Koçin 2020'nin Mart ayından bu yana CNN Türk'te haber yayın editörü olarak çalışıyordu.