Medya
23 Ara 2010 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

CHP'DE İKİNCİ CAN DÜNDAR VAKASI MI YAŞANIYOR?

"Gandi diye bize takdim edilen Kemal Kılıçdaroğlu İkinci Can Dündar vakası olma yolunda ilerliyor." Akşam yazarından ilginç tespit.

Engin Balim’e göre CHP’de ’İkinci Can Dündar Vakası’ gerçekleşiyor. Aşağıdaki satırlara imzamızı atıyoruz:

CHP’de iyi şeyler olmuyor. Yeni CHP diye bizlere sunulan şey, eski bir oyundur. Halk Fırkası’ndan ayrılarak, Atatürk’ün izni ile Terakki Perver Cumhuriyet Fırkası’nı kuranlar ne diyor ise, yeni CHP’ciler de onu demekte.

Atatürk ’Türkiye şeyhler, dervişler ve müritler ülkesi olmayacaktır’ demişti, Yeni CHP’nin PM üyesi bay Çakmak ise ’Nakşibendi torunuyum, bununla da övünürüm. Gülen bilge kişidir, önünde saygıyla eğiliyorum’ diyebiliyor.

Dağdan inip sınırdan giriş yapan apocuların avukatları, PM’ye girebiliyor ama ortalıkta CHP’ye oy verenlerin sesi olacak tek Kemalist yok. CHP’de artık neredeyse Kemalistim demek, ihraç sebebi.

Kısaca Gandi diye bize takdim edilen Kılıçdaroğlu İkinci Can Dündar vakası olma yolunda ilerliyor. Nasıl ki Can Dündar filmini eleştirdiğimiz zaman, birileri ’O Atatürkçüdür yapmamıştır, etmemiştir’ diye bizlere karşı önce direnip sonra onu yerden yere vurdularsa şimdi de korkarım aynı süreç yaşanacak. Kemalistler sadece geçici uyku içerisindeler. CHP’de Gülen’i övmek ya da apocuların avukatlarına kucak açmak kabul edilebilir değildir.

Burhan AYERİ / AKŞAM