Polemik & Kulis
02 Ağu 2014 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

CHP o gecenin peşinde; Acun'a kaç para ödendi?

Başbakan Erdoğan'ın da yer aldığı futbol maçı nedeniyle, Acun Ilıcalı'ya ödenen para TBMM gündemine getirildi.

Fatih Terim Stadının açılışında, Başbakan Erdoğan'ın da yer aldığı futbol maçı nedeniyle, Acun Ilıcalı'nın şirketine para ödendiği iddiası TBMM gündemine getirildi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fatih Terim Stadının açılışı sırasında Başbakan Erdoğan'ın da yer aldığı futbol maçı nedeniyle, Acun Ilıcalı'nın şirketine para ödendiği iddiasını TBMM gündemine getirdi.
 
Sezgin Tanrıkulu, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, 26 Temmuz 2014 akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadının açılışında, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ın da katıldığı gösteri maçı yapıldığını ve bu maçın TRT'den naklen yayınlandığını hatırlattı.
 
''Bu maç için İstanbul Belediyesi dahil devlet kaynaklarından kimlere ödeme yapılmıştır. Acun Ilıcalının sahibi olduğu Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri Şirketine ödeme yapıldığı iddiası doğru mudur? Ödeme tutarı ne kadardır?'' sorularını yönelten Tanrıkulu, TRT'nin naklen yayın masrafının da açıklanmasını istedi.
 
Tanrıkulu ''Başakşehir Fatih Terim Stadı inşaatı için yapılan tüm ödemelerin toplam tutarları ne kadardır?  Eğlenceye dönüştürülen gösteri maçının 76 Milyon vatandaşın vergilerinin ve katkı payı ödemelerinin aktarıldığı TRT tarafından yayınlanmasının sağladığı kamu yararı nedir?” sorularına da cevap istedi.