Medya
20 Kas 2010 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

CANLI PARA'YA ELEŞTİRİLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR! "DÜZYATAN AMA TERS SORAN!"

Show Tv'de yayınlanan Canlı Para'nın sunucusu Engin Altan Düzyatan'a eleştiri yağıyor!

Düzyatan ama ters soran

Bu hafta soru yanlışlıkları nedeniyle Canlı Para'yı bir kaç kez eleştirdik. Bir eleştiri de okurumuz Özgüre Kaldırım Bulut'tan geliyor:

"Canlı Para adlı yarışmayı büyük bir keyifle izliyorum. Sunucusunu da (Engin Altan Düzyatan) aslında yeni başlamasına rağmen iyi buluyorum. Fakat iki gündür üst üste pot kırıyor. Geçen bölümde yarışmacıya ısrarla 'Baban da izliyor mu programı şu an?' diye sordu. Yarışmacı lafı biraz eveleyip,. geveledikten sonra babasının yaşamadığını söyledi. Dünkü programda da 'Bunca yıldır bu aşkı nasıl yaşattınız?' diye sordu, onlar da bir yıldır evli olduklarını söylediler. Sunucumuz da 'Aaa öyle mi?' diye şaşırdı.

Yani sunucunun, programdan önce yarışmacıların geçmişlerine dair küçük bilgiler toplaması, sohbeti ona göre yapması çok mu zor bir şey acaba? Sadece orada süreyi doldurayım, sonra da milyarları cebe atıp çekip gideyim mantığı mı var, yoksa acemilik mi? Ben bunu acemiliğe yormak istiyorum. Çünkü yarışmayı çok beğeniyorum. Ama herkesin de işine özen göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler..."

Durun, daha bitmedi. Bir de Neşe Katalay adlı okurumuzun aynı programla ilgili şikayeti var. Eleştirisi, "Terzi söküğünü dikemez" lafını kanıtlar nitelikte:

"Sayın Yüksel Aytuğ, Canlı Para yarışma programına yaptıkları bir yanlış yüzünden e-mail gönderdim ama henüz bir cevap gelmedi. Yayınladıkları fragmanlarda 'sizde katılın' diyorlar ve buradaki 'siz de' sözcüğünü, ayrı yazılması gerekirken bitişik yazıyorlar. Kendileri bu ayrı yazılması gereken 'de' bağlacını yarışma sorusu olarak sormuşlardı. Günümüzde çocuklarımızın yazı yazmayı mesaj ve internetteki yazışmalar yüzünden unuttuklarını biliyoruz. Bu da onlara kötü örnek olabilir."

Yüksel AYTUĞ / SABAH