Medya
18 Kas 2010 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

CANLI PARA YARIŞMASINDA BİR GAF DAHA!

Show Tv'de yayınlanan Canlı Para yarışmasındaki soru hatalarının ardı arkası kesilmiyor..

Gaflı Para (!)

Canlı Para yarışmasındaki soru hatalarının ardı arkası kesilmiyor. Pazartesi günü Kenan ve Ozan Doğulu kardeşler arasındaki 2 olan yaş farkını 5'e çıkarıp yarışmacıların 75 bin lirasına kan doğradılar.

Ertesi gün ekrana gelen yarışmada ise derbi maçının ne demek olduğu konusunda izleyiciye yanlış bilgi verdiler. Soru, "Hangisi derbi maçı değildir?" şeklindeydi. Cevap şıkları arasında ise Fenerbahçe-Kasımpaşaspor, Galatasaray-Trabzonspor ve Bursaspor-Kocaelispor seçenekleri vardı. Soruyu hazırlayanlara göre doğru şık bir taneydi ve o da Bursaspor-Kocaelispor seçeneğiydi. Ortada dönen para ise 150 bin liraydı. Kapaklar açıldı, geriye, doğru seçenek olarak yalnızca Bursaspor-Kocaelispor kaldı. Peki ya yarışmacılar tüm paralarını Galatasaray-Trabzonspor seçeneğine yatırsalardı ve bu yanıtları yanlış kabul edilip o parayı kaybetselerdi ne olacaktı? Zira derbi maçı aynı kentin iki takımı arasında oynanan karşılaşmalara verilen isimdi. Bu, dünyanın her yerinde aynı şekilde kabul edilirdi. Ama yarışmanın sunucusu Engin Altan Düzyatan bu tanıma bir ilave yaparak, "Derbi maçı aynı kentin takımları ya da iki büyük takım arasında oynanan maçlara denir" diye icatta bulundu.

Hayır efendim, hiç de öyle değildir. Bir maçın derbi kabul edilmesi için tarafların aynı kentin takımları olmaları şarttır. Zira büyüklük göreceli bir kavramdır. Şimdi gelin puan cetveline bir bakın: Kayserispor ile Bursaspor, İstanbul'un 'büyük' takımlarından çok daha 'büyük' görünmüyorlar mı? E, o zaman Kayserispor ile Bursaspor (ki geçen yılın şampiyonudur) maç yapsa buna derbi mi diyeceğiz? Canlı Para giderek Gaflı Para'ya dönüşüyor, biraz özen lütfen...

NOT:
Sakın ola ki bu yorumdan Trabzonspor aleyhine bir anlam çıkartılmasın. Zira Karadeniz ekibinin bu yıl lige getirdiği renk ve heyecandan en fazla keyif duyanlardan biriyim.

Yüksel AYTUĞ / SABAH