Polemik & Kulis
01 Mar 2012 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

CAN ATAKLI'NIN İDDİASINA ZAFER MUTLU'DAN YALANLAMA!

Can Ataklı'nın 'Bahattin Yücel'i basın istifa ettirdi' iddiası üzerine Zafer Mutlu bir açıklama yaptı.

Can Ataklı Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında ’Türkiye’nin amiral gemisi denilen bir gazetenin genel yayın yönetmeni bir bakana elimde 6 dosyan var yayınlarım. Yalanda olsa bunun hesabını verirsin demiş. Bunu bana Zafer Mutlu söyledi ’ iddiasında bulunmuştu. Bu iddialar üzerine Zafer Mutlu açıklamada bulundu.

Can Ataklı’nın CNNTÜRK’te yayınlanan Tarafsız Bölge programındaki ’Bahattin Yücel’i basın istifa ettirdi’ iddiası üzerine Zafer Mutlu da şu açıklamayı yaptı:

"Olayların anormal çarptırıldığı bir dönemden geçiyoruz.
Daha dün akşam 1976 yılından beri birlikte çalıştığımız Can Ataklı akıl dışı bir konuyu gündeme getirdi.
Dedi ki "Bahattin Yücel’in istifasına ben aracılık yaptım." Çünkü Hürriyet gazetesi ortak arkadaşımız Bahattin Yücel ile ilgili 6 dosya hazırlamış ve bana göstermiş, denmiş ki "Bahattin Yücel istifa etmezse bu dosyaları yayınlarız."
Ben de Can’a demişim ki "Dosyalar gayri ciddi ama sen bunları Bahattin’e söyle." Can da bana "Yani Bahattin istifa mı etsin?" diye sormuş. Ben de "Ben öyle bir şey söylemem, bu vicdan" demişim.
Can o gece Bahattin’e gitmiş ve olayları anlatmış, Bahattin Yücel de istifa  etmiş.
Sonra bildiğiniz gibi yayına Aydın Doğan bağlandı ve Hürriyet’in böyle bir şeye karışmadığını söyledi, eğer kendisinden habersiz Ertuğrul böyle bir şey yaptıysa şerefsizdir dedi.
Ben de yayına telefonla bağlandım ve Can’la aramızda böyle bir konuşma geçmediğini, Ertuğrul dahil Hürriyet’ten hiç kimsenin Bahattin Yücel’le ilgili bana dosya göstermediğini anlattım, "Can herhalde olayları karıştırıyor" dedim.
Olay kısaca böyle oldu.
Ama olay Milliyet ve Vatan dahil, bazı gazeteler ile bazı internet sitelerine nasıl yansıdı biliyor musunuz?!!!
"Can Ataklı ’Bahattin Yücel, Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu’nun santajı ile istifa ettirildi’ dedi" ve "Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök ile Zafer Mutlu böyle birşey yaptılarsa şerefsizdirler dedi" diye...
Can Ataklı 15 sene önceki olayları karıştırıyor olabilir ama aradan 24 saat geçmeden TV’den canlı yayınlanan bir olayda benim adım "şantajcı" ve "yaptıysa şerefsizdir" gibi bir habere nasil giriyor anlayamadım.

Sevgilerimle

Zafer Mutlu