Medya
27 Eyl 2010 08:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

"ÇAKMA YİĞİT"E BİR ELEŞTİRİ DAHA! "BAŞBAKAN O FİKRİ BİR YERE NOT ETMİŞTİR!"

"Başbakan teklife itibar etmemiş gibi görünüyor ama aklının bir köşesine not ettiğine de eminim."

En sonunda bu da oldu!

BAŞBAKAN’ın “demokratik açılımı anlatmak için” başlattığı toplantılardan biri de geçtiğimiz hafta sonunda medya gruplarının yayın yönetmenlerinin ve medya grup başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantılar içerik değiştirmiş görünüyor, çünkü hiçbir gazetede Başbakan’ın demokratik açılım ile ilgili görüşüne rastlamadım. Adeta her şey konuşulmuş, bir tek “demokratik açılım” unutulmuş gibi bir izlenim edindim.

Toplantıda, bir yayın kuruluşunun yöneticisinin Başbakan’a yaptığı bir teklif var ki 2010 senesinin sonbaharında medyamızın durumunu gözler önüne sermeye yetiyor.

Bu arkadaşımız, Başbakan’a, yazılı medyayı denetleyecek “RTÜK benzeri” bir kurum kurulmasını önermiş! “Sonunda bu da oldu” dediğim şey bu.

Başbakan teklife itibar etmemiş gibi görünüyor ama aklının bir köşesine not ettiğine de eminim.

Başbakan, medyanın eleştirilerine kızmadığını ama “hakarete varan” yorumlara sinirlendiğini söylemiş. Medyanın muhalefetini de normal buluyormuş! Bu sözlerinin, toplantıya katılanların en azından bir bölümü tarafından tebessümle dinlendiğine eminim ama belli ki kibar çocuklar, ses çıkaran olmamış!

Gazetelerin sahiplerine “Köşe yazarlarınıza sahip olun” çağrısı yaptığını kimse hatırlatmamış.

Normal karşılıyorum. Gazetecileri “Öyle soru da sorulur mu” gibisinden azarlama alışkanlığına sahip bir Başbakan’a, böyle bir toplantıda bunu hatırlatmak kolay değil tabii!


Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET