Medya
17 Haz 2010 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

BURHAN AYERİ HAYDAR DÜMEN'E HANGİ TÜRKÜYÜ SÖYLEMESİNİ TAVSİYE ETTİ?

Saba Tümer'in programında türkü söyleyen Haydar Dümen'in repertuarına itiraz geldi!

Rıdvan Akar'ın 'Haber Toplantısı'ndaki itirafı 'Hep kötü haberler veriyoruz'du. Sanki Kayahan'ın şarkısını söyledi; 'Hep karanlık, yeter artık'. 'Kessen Siyah-Beyaz Akar' kardeşimizin esprili teşhisi, gerçeğin ta kendisi. 5n 1k'da Turgut Kazan'ın da katıldığı tartışmada ilden ile dolaştırılan dava dosyası ele alındı. En korkuncu buydu. Bu nasıl 'Başıbozukluk'. Eğer adalette hiyerarşik düzen bozulmuşsa -Ki gerçek- vay halimize. Yasalar ve içtihatlar belli. Peki bu, 'Elden ele oyunu' ne oluyor? Sadece 'Çok tehlikeli' demek yetmiyor.

...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yılların ezilen kesimi emeklileri harekete geçirme politikası akıllıca. Bizden başka yazan olmadı, 'İsrail'de emekliler partisi var'. Bir sürü milletvekili çıkarıyor ve bakanları oluyor. Türkiye'dekiler ilginç. En az 15 milyonluk oy potansiyelini hep kendilerini ezen partilerden yana kullanıyorlar'.

***
Saba Tümer, 'Seksenine basan' Dr. Haydar Dümen'in yaşgününü programında kutladı. 'Yatak bilimleri uzmanımız' Aşık Veysel'den türkü bile okudu. Repertuvarı tayin etme şansımız olsaydı 'Gidiyorum, gündüz gece' yerine 'Hatice'ye karyola dar geliyor'u söyletirdik. Kesilen pasta ise müthişti. Yatak şeklindeydi, sütyenli ve jartiyerli süsler vardı.

...
Bir ara TRT Müzik'e takıldık. 'Sahnede'nin konukları 'Dolapdere Big Gang'di. Seyirciye bakınca, bayanların ezici çoğunluğunu gördük. Neden derseniz? TRT-1 Dünya Kupası maçı yayınlıyordu.

...
Bugün Regaip Kandili. Başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman Dünyası'nın bu önemli kilometre taşının hayırlar getirmesini diliyoruz. Ne tesadüf ki, bugün ayrıca Aydın Boysan Büyüğümüzün doğum günü. Kendisine sevgi ve saygılarımızı yollarken, dalyasını da göreceğimize inanıyoruz.

KUPA İZLENİMLERİ
Canlı yayın sırasında 'Brezilya, Kuzey Kore'yi 6-0 yener' diyenlere şaşırmıyoruz. Maçı izleyenler oyunu ve sonucu gördü. Bizim fikrimizi soranlara 'Sambacılar alır ama zorlanarak' dedik. Nedeni çok basitti. Totaliter yönetimlerin sporcuları çok disiplinli. Ayrıca futbol değil, pentatlon antrenmanı yapıyorlar.

...
Buradan, pek çok okurumuz adına Ömer Üründül'e mesaj yollamak istiyoruz. Bu konuda Fahrettin Bozkurt'un e-postasını aktarmakla yetineceğiz; 'Üründül yorumculuk yapmıyor. Bilmediğimiz başka bir şey yapıyor. Lütfen bıraksın bu işi artık'. Gerçekten Ömer, yanındakiyle ara sıra maçı tartışan, genelde 'Evet, hayır' sözcüklerini kullanan seyirci moduna geçti.

...
Bir konuda TRT'nin hakkını verelim. Ses bağlantılarındaki kesilmeler devam etmekte. Ancak, G. Afrika'dan yapılan özel röportajlar ilk günlere göre daha iyi. Özellikle, görüntü netliği.

...
Gelelim bizim yabancılara. Holosko iyi değildi. Elano hep aynı. Bu kez, hem gol pası verdi, hem golünü attı. Ankaragücü'lü Vittek, ofsayttan da olsa topu ağlara göndermeyi becerdi. Fenerbahçe'nin Stoku da -Stoch- az oynayanlardandı. Fazla koşamadı.


Burhan AYERİ / AKŞAM