Polemik & Kulis
06 Eki 2009 11:47 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:53

"BURADA BENİ KULLANARAK AKP'YE YAĞCILIK YAPMAYIN!.." YAŞAR NURİ ÖZTÜRK AVŞAR KIZININ HANGİ SORULARI ÜZERİNE CANLI YAYINI TERKETTİ?

Hülya Avşar'ın Haberturk TV'deki konukları Yaşar Nuri Öztürk, Kamer Genç ve Mustafa Üstündağ'dı. Bakın neler oldu?

Konuşmanın ilk dakikalarında Yaşar Nuri Öztürk'e Fethullah Gülen hakkında ne düşündüğünü soran Hülya Avşar, "Size ne bundan?" yanıtıyla şaşırdı. Öztürk'ün "50 tane vatandaş sayarsınız bana, onlar hakkında ne düşünüyorsunuz, sayın, Sibel Can hakkında ne düşünüyorsunuz, Hülya Avşar hakkında ne düşünüyorsun, Muro hakkında ne düşünüyorsun, yani" diyerek Gülen ile ilgili soru sorulmasına tepki verdi.


Avşar'ın "Gerçekten ne düşünüyorsunuz? Neden bu soruya yanıt vermiyorsunuz? Kötü bir soru mu oldu bu?" diyerek ısrar etmesi üzerine Yaşar Nuri Öztürk, "Niye yani, ne özelliği var Fettullah Gülen'in? Muro hakkında sormuyorsun da Fettullah Gülen hakkında soruyorsun" diyerek Hülya Avşar'ı tersledi.


Avşar, "Buyrun aldım işte cevabımı. Düşündüğünüz şeyi anlamış oldum" diye konuştu.


Programın ilerleyen dakikalarında Tunceli Milletvekili Kamer Genç de programa katıldı. Konu iktidar ve Başbakan'dan açılınca Yaşar Nuri Öztürk, Hülya Avşar'ı AKP'ye yağcılıkla suçladı.


GERGİNLİK TIRMANMAYA BAŞLADI


Türkiye'nin ekonomisinin ve IMF'nin konuşulduğu programda Yaşar Nuri Öztürk, 3-4 milyon dolar para ile Türkiye'nin tutsak hale getirildiğini söyleyerek "Bunların altına 200'e yakın imza atılmış, son 60-70 yılda. Hiçbirinin mahiyetini veya bir çoğunun mahiyetini Türkiye bilmiyor. Yani Tayyip Erdoğan zurnanın son deliği" diye konuştu.


İktidara yönelik sert söylemlerde bulunan Yaşar Nuri Öztürk, "Dua edelim de bu peşrev bitsin Tayyip Erdoğan ile. O son deliğidir zurnanın" ifadesini kullandı.


Hülya Avşar'ın "Niçin bitmesini istiyorsunuz?" sorusuna, Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'nin Amerika'nın talimatı ile yönetildiği şeklinde yanıt verdi.


HÜLYA'NIN SÖZLERİ ORTAMI İYİCE GERDİ


İlerleyen dakikalarda Hülya Avşar, Öztürk'ün "Dua edelim de bu iktidar bitsin" şeklindeki söylemine "Artık duaya kaldı işiniz. Sizler de biliyorsunuz ki aslında, gerçekten bundan sonra koalisyonun olması ya da güçlü bir şekilde birilerinin Tayyip Bey'den sonra gelmesi mümkün mü sizce? Bana çok uzak gibi geliyor" dedi.


"Dua edelim sözün gelişi" diyen Yaşar Nuri Öztürk, Avşar'ın sözlerini bitirmesinden sonra "Yine mesaj vermeye başladı" diyerek Avşar kızını eleştirdi.


YAŞAR NURİ ÖZTÜRK, SERT ÇIKTI


Hülya Avşar, "Mesaj vermiyorum. Gördüğüm şeyi söylüyorum" derken, Yaşar Nuri Öztürk, "Batı güçleri Türkiye'den, Tayyip Bey meselesi de değil o bir kadro, o kadro vasıtasıyla alacağını kesin bildiği şeyleri alamayacağını veya artık alması gerekenlerin bittiğini düşündüğü anda bu iktidarın bir hafta hayatı var" ifadesini kullandı.


Bunları siyasetçi olarak değil bir fikir adamı olarak söylediğini vurgulayan Yaşar Nuri Öztürk'e karşılık Hülya Avşar, bu sözlere itiraz ederek "Bence böyle bir şey olamayacak gibi geliyor" şeklinde konuştu.


Öztürk'ün "Bana ne sence olamayacağından" sözleriyle terslemesi üzerine halktan biri olarak böyle konuştuğunu belirten Hülya Avşar, böyle bir şeyin olmasının kendisine göre çok zor olduğunu ifade etti.


AYAĞA KALKIP GİTTİ


Yaşar Nuri Öztürk, Hülya Avşar'ı uyararak "Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Lütfen yapmayın. Burada beni kullanarak, AKP'ye yağcılık yapmayın" dedi.


Hülya Avşar konuğuna "Hayır alakası yok" dese de Yaşar Nuri Öztürk, "Hayır alakası var, yapmayın" dedi.


Avşar direterek "Kim güçlü? Meclisten kim çıkacak, Tayyip Erdoğan'dan sonra iktidar olarak" sözleriyle ısrarını sürdürdü.


Bu sırada Yaşar Nuri Öztürk, "Siz Tayyip Erdoğan'ı konuşun, ben gidiyorum. Siz konuşun.." dedi ve Hülya Avşar'ın itirazlarına rağmen ayağa kalkarak stüdyoyu terketti.


Ne yapacağını bilemeyen Hülya Avşar, "Aşkolsun diyerek" elini yüzüne götürdü ve "Hep bana bunu yapıyorlar. Ben halbuki Tayyip Bey'i konuştuğumdan değil. Hay Allahım ya Rabbim" dedi.


Bu duruma çok bozulan Hülya Avşar'ın yüzü gerginleşti ve gözleri doldu. Bu esnada Kamer Genç konuşmaya devam edince, Hülya Avşar, dinlemeye geçti ancak yaşanan bu durumdan rahatsızlığı da yüzünden okundu.



ANİDEN REKLAMA GİDİLDİ


Bu arada geçen hafta Yiğit Bulut'un sunduğu 'Habertürk Özel' programına konuk olan Hülya Avşar, Kamer Genç ile ilgili konuşmuş ve daha sonra yayına telefonla bağlanan Milletvekili ile kısa süreli bir polemik yaşamıştı.


Yaşar Nuri Öztürk'ün programı terketmesinden bir süre sonra program aniden kesilerek reklama gidildi. Daha sonra ise haber bülteni ekrana getirildi.


televizyongazetesi