Medya
17 Ara 2010 08:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

"BUNLAR KESİN YEMEK VE İHTİYAÇ MOLALARINI REKLAM ARALARINDA VERİYORLARDIR!"

Kanal kanal gezenleri tanıyorsunuz. Bunları gruplandırmakta yarar var. Kimi paraları istifleme peşinde. Bazıları ise, siyasi gelecek.

Stüdyoya değil araziye...

Kanal kanal gezenleri tanıyorsunuz. Bunları gruplandırmakta yarar var. Kimi paraları istifleme peşinde. Bazıları ise, siyasi gelecek. Aynı gün, aynı yüzü, dört ayrı ekranda görüyorsunuz. İlginç olan 'Söyledikleri de aynı'. Yemek ya da tuvalet ihtiyaçlarını reklam aralarında giderdikleri kesin.

Bu aralar 'CHP'nin çiçeği burnundaları'nın çoğunlukta olduğunu söylemeliyiz. Yeni Parti Meclisi'ne alınacaklar için önerilerde bulunuyorlar. Örneğin 'Bir engelli', 'Bir işçi lideri', 'Bir azınlık' deniyor. Ertesi sabah, bakıyoruz gazetelerde haber halinde. Sanki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Akıl hocası'. Bunlardan birisinin, bu işlere ayırdığı zamanı hesapladık. Dudaklarımız uçukladı; tam 16 saat. Bu nasıl hırs, bu nasıl politizasyon? Anlamakta zorlanıyoruz.

Sıcak stüdyolarda siyaset yapmak kolay. Sıkıysa, ayağa çizmeleri geçirip sahaya çıksınlar bakalım. Kafalarındaki ülke Küba'yı vatandaşa örnek olarak kabul ettirebilecekler mi acaba? Hani, başkenti Havana'da bile sağlam camı olmayan devlet. Ağabeyden kardeşe geçen idareyle yönetilen diktatörlükten söz ediyoruz. 'Bu yokluk ve sefaleti bize kakalamaya çalışanlar' mı 12 Haziran'da sandıktan çıkacak?


Burhan AYERİ / AKŞAM