Medya
24 Kas 2012 18:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

"BUGÜN VE ZAMAN'IN YAZDIKLARI VAHİM!" HÜSEYİN ÇELİK'TEN ÖZAL YORUMU!

Hüseyin Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamalarda her iki gazetenin haberlerine dikkat çekti ve iddialar için "vahim" dedi.

Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Zaman ve Bugün gazetelerinin Turgut Özal’ın öldürülmüş olduğu yönündeki yayınları hükümetten ilginç bir yankı buldu. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda her iki gazetenin haberlerine dikkat çekti ve iddialar için "vahim" dedi.
 
Merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddiaları gündeme taşıyan Zaman ve Bugün gazetesi Adli Tıp’tan sızan verilere ulaştığını iddia etmişti. Hüseyin Çelik iddiaların önemine işaret ettiği mesajlarında "Eğer yazılanlar doğru ise, devlet adına devlet gücünü kullanan yapılanma ve çetelerin nerelere ulaştığı ve neler yaptığı da ortaya çıkacak." dedi.
 
İşte Çelik’in o tweet’leri:
 
Eskimez Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğüne dair daha önce Bugün gazetesi, şimdi de Zaman’ın yazdıkları vahimdir.
 
Adli Tıp Kurumu, henüz resmi bir açıklama yapmadı. Resmi açıklama yapıldıktan sonra esas söylenmesi gereken elbette söylenecek.
 
Eğer yazılanlar doğru ise, devlet adına devlet gücünü kullanan yapılanma ve çetelerin nerelere ulaştığı ve neler yaptığı da ortaya çıkacak.
 
Bu soruşturmanın derinleştirilmesi elbette Merhum Cumhurbaşkanını geri getiremeyecek ama Türkiye’nin arınmasına mutlak katkı sağlayacaktır.
 
ZAMAN GAZETESİ BUGÜN YENİ BİR İDDİA ORTAYA ATMIŞTI
 
Konuyu gündeme taşıyan ilk hamle Bugün gazetesinden gelse de Zaman gazetesi bugün yayınladığı özel haberle iddiayı bir adım öteye taşıdı. Zaman’ın haberine göre, Adli Tıp’ın Turgut Özal’ın naaşı üzerinde yapılan incelemede dışarıdan verildiği kesin olan dört zehirli madde tespit ettiği belirtiliyor: DDT (zehir), Kadmiyum (ağır metal), Amerikyum ve Polonyum (radyoaktif madde). Uzun vadede radyoaktif maddelerle vücudun yorulduğu, sonra böcek ilacı ile ani ölümün sağlandığı düşünülüyor.