Medya
03 Mayıs 2012 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

BU KADAR AHLAKSIZLIK HANGİ DİZİDE VAR?

Hangi olay Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'yı isyan ettirdi?

 "Hadi buyurun buradan yakın. Bir kez daha diyorum. Bu kadar ahlaksızlık hangi dizide var?.." Bugün köşesinden böyle sesleniyor Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı. 

Gazetesinin manşetindeki müthiş haberi okurlarıyla paylaşıyor ve toplumu saran "ahlaksızlık" çemberinin nasıl kırılabileceğini tartışıyor.

"Radyo Televizyon Üst Kurulu, Fox TV’de yayınlanan bir diziye uyarı cezası verdi. Dizideki kadın karakter, kocasının amca oğluna fiziki ve imalı tacizlerde bulununca RTÜK bunu "aile içi ilişki", "manevi ve ahlaki değerlere" aykırı değerlendirmiş ve cezayı basmış.

Bu "ahlaksızlık" mı, "gönül mü" tartışılabilir.

Ama bugün 1. sayfamızdaki olay "gönül veya ahlaksızlık" diye geçiştirilemez.

Baba demeye bin şahidin bile yetmeyeceği ve hatta bir şahit bile bulunamayacağı bir yaratık, 12 yaşındaki kızını "hemşerisinin oğluyla" evlendirmiş.

O da babadan aşağı kalır tıynette olmadığı için 12 yaşındaki kızı hamile bırakmış.

Kız devlete sığınmış. "Beni babama vermeyin, anneme verin" diye.

Ve demiş ki: "Kardeşimi de kurtarın. Babam onu da birine vermeye çalışıyor." Kardeşi de 10 yaşındaymış.

Hadi buyurun buradan yakın.

Bir kez daha diyorum. Bu kadar ahlaksızlık hangi dizide var? Dizideki ahlaksızlığı engelledik. Peki ya o dizilere ilham veren "ahlaksızlıkları" nasıl engelleyeceğiz? RTÜK onlara da bakacak mı?

Tabii ki engellemeyeceğiz. 12 yaşında kıza tecavüz eden kazık kadar adamlara "iyi hal"den ceza indirimi veren yargı oldukça, siyaset buna seyirci kaldıkça, RTÜK dizilerdeki ahlaksızlığı gözümüzün önünden çekebilir.

Ama gerçek ahlaksızlığı toplumdan silemeyiz."