Medya
23 Mayıs 2012 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

''BU GAZETECİLİK DEĞİLDİR!'' RUŞEN ÇAKIR'I TOPA TUTTU!

24 TV'de konuşan Alçı ve Kekeç, Çakır'ın Fenerbahçe ile Cemaat arasındaki gerilimi konu alan yazı dizisini topa tuttu.

Gülen Cemaati’nin hedefi olan Ruşen Çakır’a Nagehan Alçı ve Ahmet Kekeç’ten sert eleştiriler geldi. 24 TV’de konuşan Alçı ve Kekeç, Çakır’ın Fenerbahçe ile Cemaat arasındaki gerilimi konu alan yazı dizisinin gazetecilik olmadığını iddia ettiler.

"ÇAKIR, CEMAATİ HEDEF GÖSTERİYOR, 28 ŞUBAT YAYINLARINI HATIRLATIYOR"

Nagehan Alçı, Çakır’ın yazı dizisinin çok tehlikeli olduğunu söylerken ağır suçlamalarda bulundu. "Cemaati hedef gösteren, kapılara çarpı işareti atan bir anlayış bu" diyen Alçı, Çakır’ı 28 Şubat sürecinin taktiklerini ve zihniyetini tekrar etmekle suçladı. Ruşen Çakır’ın yazıları için "28 Şubat’ta Gülen Cemaati’ni karalayan o yayınları ve arkasındaki o psikolojiyi hatırlattı" diyen Alçı ilginç bir iddiada da bulundu.

"Dün izledim kendisini ’ben gazetecilik yaptım’ diyor. Gazetecilik falan değil belli bir kesimi gaza getirmek için slogan üretmektir. Üretilmiş sloganları başka bir kesim üzerinde kar topu etkisi yapmak için kullanmak gazetecilik değildir. Buna ne denir bilmiyorum. "Dokunan yanar" sloganı üzerinden "yansak da dokunacağız" diyor. Kim yanıyor, nereye dokunuyorsun, ne oluyor? Adeta cadı avı gibi... Burada 28 Şubat’ta Gülen Cemaati’ni karalayan o yayınları ve arkasındaki o psikolojiyi hatırlattı, kapılara çarpı atar gibi..."

"ÇAKIR, FENERLİ TARAFTARIN HASSASİYETLERİNİ YÖNLENDİRİYOR"

Ahmet Kekeç de Ruşen Çakır’ı topa tutarken, yazı dizisinin içeriğinin kötü niyet taşıdığını savundu. Kekeç, Çakır’ın Fenerbahçe taraftarında oluşan belli bir algı ve hassasiyeti kullanarak bunu Cemaat’e yönlendirdiğini iddia etti:

"Gülen Cemaati’ni inceleyen yazılar araştırmalar olabilir elbette. Gazetecilik merakı çerçevesinde cemaati mercek altına alabilir. Ama Ruşen Çakır bunu istim üstünde yapıyor. Yani şu: Şu anda Fenerbahçe taraftarında bir algı oluşmuş... Tribünlerdeki tepkiler bunu gösteriyor. Ruşen Çakır Taraftarın yanlış olan bu duyarlığını kullanıyor. Sen hazır oluşmuş bu duygu ortamı içinde Cemaat yorumu yaparsan bu yanlış olur. Fenerbahçelilerin duyarlığı üstüne oturtursan o zaman kötü niyet aranır. Ben Ruşen’in yanlış yaptığını düşünüyorum..."


Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!