Medya
13 Tem 2014 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

Böyle rezalet olur mu,bakın telefonum nasıl dinlenmiş?

Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, telefonunun yasa dışı bir şekilde nasıl dinlendiğini köşesinde yazdı.

Dö­ne­min CHP Mil­let­ve­ki­li Ta­ci­dar Sey­han, CNN Türk te­le­viz­yo­nun­da, ba­zı mil­let­ve­kil­le­ri­nin, ga­ze­te­ci­le­rin, iş adam­la­rı­nın te­le­fon­la­rı­nın din­len­di­ği­ni söy­le­di­ğin­de, mu­ha­bir “Ör­ne­ğin han­gi ga­ze­te­ci?” di­ye sor­muş, Sey­han da “Ör­ne­ğin Say­gı Öz­tür­k’­ün te­le­fon­la­rı din­le­ni­yo­r” de­miş­ti. O an­da ek­ran­da te­le­fon­la­rı­mın din­len­di­ği ya­zı­sı da yer al­dı. Açık­ça­sı din­le­me ol­du­ğu­na inan­ma­mış­tım.
Köşesinde böyle başlıyor başına gelenleri anlatmaya Sözcü gazetesinin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk. "Böy­le bir re­za­le­tin bir nu­ma­ra­lı so­rum­lu­su, hü­kü­met­tir. Em­ni­yet içi­ne sız­dı­ğı öne sü­rü­len ce­ma­at­çi po­lis­le­ri, on­la­rın mü­dür­le­ri­ni an­la­mam. Ben yü­ce dev­le­ti­mi­zi bi­li­rim" diyor.

ORGANİZE SUÇLAR İFADEME BAŞVURACAK DENİLİNCE ÜRKTÜM
10 gün ön­ce İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Or­ga­ni­ze Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be­si­’n­den bir po­lis me­mu­ru te­le­fon­la ara­dı. “Bir ko­nu­da yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da­” ifa­de­me baş­vu­ru­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Ne ya­lan söy­le­ye­yim, “or­ga­ni­ze suç­lar­da­n” aran­dı­ğı­mı öğ­re­nin­ce bir­den ürk­tüm. “Be­nim or­ga­ni­ze suç­lar­la ifa­de­lik ne işim ola­bi­lir?” di­ye sor­dum. “Mağ­dur ola­rak ifa­de­me baş­vu­ru­la­ca­ğı­nı­” söy­le­di. Ne­de­ni de, te­le­fon­la­rım ya­sa­dı­şı bir bi­çim­de üs­te­lik İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Or­ga­ni­ze Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan din­len­miş. Ya­zık­lar ol­sun si­ze… (...)
BEN CEMAATÇİ POLİS FİLAN DİNLEMEM

Ya­sa­dı­şı din­le­me­ler­de ise bun­la­ra hiç ge­rek yok. İs­te­di­ğin ka­dar din­le. Böy­le bir re­za­le­tin bir nu­ma­ra­lı so­rum­lu­su, hü­kü­met­tir. Em­ni­yet içi­ne sız­dı­ğı öne sü­rü­len ce­ma­at­çi po­lis­le­ri, on­la­rın mü­dür­le­ri­ni an­la­mam. Ben yü­ce dev­le­ti­mi­zi bi­li­rim. Çok sa­yı­da in­sa­nı ya­sa­dı­şı din­le­yen, din­le­me­le­rin yo­lu­nu açan hü­kü­met­tir. Şu­nu unut­ma­ya­lım, din­le­me em­ri­ni ve­ren­ler de din­le­nir. O ko­nuş­ma­lar ar­şiv­le­nir, gü­nü gel­di­ğin­de or­ta­ya çı­ka­rı­lır. (...)

DÜNE KADAR İŞBİRLİĞİ YAPANLAR ŞİMDİ BİRBİRİNE DÜŞTÜ
Dü­ne ka­dar hü­kü­met-ce­ma­at iş­bir­li­ğiy­le in­san­la­ra hak­sız-hu­kuk­suz uy­gu­la­ma­lar ya­pan, on­la­rın ce­za­ev­le­ri­ne gir­me­le­ri­ne ne­den olan­lar, şim­di bir­bi­ri­ne düş­tü. Kuş­ku­suz dev­le­tin gü­cü kar­şı­sın­da ce­ma­atin dur­ma­sı müm­kün de­ğil.

Hü­kü­met-ce­ma­at or­tak­lı­ğıy­la hak­sız­lık, hu­kuk­suz­luk ya­pan­la­rın du­ru­mu­nu ib­ret­le iz­li­yo­ruz. Baş­ba­ka­n’­ın “suç­lu­” gör­dü­ğü ki­şi­ler­le il­gi­li Cum­hu­ri­yet sav­cı­sı­nın ver­di­ği “ta­kip­siz­li­k” ka­rar­la­rı, mah­ke­me­le­rin “tu­tuk­la­ma­ya ge­rek gör­me­me­si­” Baş­ba­ka­n’­ı çi­le­den çı­ka­rı­yor ve bu ka­rar­la­rı ve­ren­le­ri de “pa­ra­lel ya­pı­nın ada­mı­” di­ye gös­te­ri­yor. Açık­ça­sı yar­gı men­sup­la­rı Baş­ba­ka­n’­ın is­te­ği doğ­rul­tu­sun­da ka­rar ver­me­ye zor­la­nı­yor. Ak­si hal­de olu­yor­lar “pa­ra­lel­ci­”… Böy­le re­za­let olur mu? Eğer, yar­gı “pa­ra­lel ya­pı­nın men­sup­la­rın­da­n” olu­şu­yor­sa, bu da AK­P’­nin ese­ri­dir. O yüz­den, Baş­ba­kan şi­ka­yet et­me­sin.
ADIM OLMUŞ SALİH...

Ge­le­lim, be­nim te­le­fon­la­rı­mın din­len­me­si­ne… İfa­de­mi alan Em­ni­yet men­su­bu ana adı, ba­ba adın­dan son­ra sor­du:

“İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’n­ca yü­rü­tül­mek­te olan bir so­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da, Mül­ki­ye Mü­fet­tiş­le­ri po­lis mü­fet­tiş­le­ri­nin yap­mış ol­du­ğu in­ce­le­me­ler­de 10 Ocak 2009 ile 8 Ocak 2010 ta­rih­le­ri ara­sın­da, İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü İs­tih­ba­rat Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’n­ce 355764024631… IME­I nu­ma­ra­lı te­le­fon hat­tı­nız ‘Sa­lih Öztürk’ kul­la­nı­cı bil­gi­siy­le ‘Er­ge­ne­kon Te­rör Ör­gü­tü­’ suç fa­ali­ye­ti ile ek­sik ve yan­lış isim bil­gi­le­ri kul­la­nı­la­rak tek­nik ta­ki­be ge­rek­çe teş­kil ede­cek her­han­gi bir bil­gi ve bel­ge ol­ma­dan usul­süz ola­rak din­len­di­ği tes­pit edil­miş­tir. Ko­nu­ya iliş­kin ifa­de­ni­zi ve­ri­niz.”

Ha­di ba­ka­lım din­le­me ta­le­bin­de bu­lu­nan­lar, din­le­me ka­ra­rı­nı ve­ren­ler ve­rin he­sa­bı­nı­zı…