Medya
24 Mar 2010 02:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

BORSADA VURGUN YAPAN GAZETECİLER KİM? AÇIKLA!

Mehmet Y.Yılmaz, SPK Başkanı Vedat Akgiray'a çağrı yaptı.Yılmaz, Doğan Yayın Grubu ile ilgili hangi hatırlatmayı yaptı?

Başkan bu gazetecileri açıklamalı

SERMAYE Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, gazetelerde yazı yazıp, televizyonlarda yorum yapan bazı “gazetecilerin” bu haberler ile Borsa’da kendilerine çıkar sağlamalarının önüne geçileceğini söyledi.

“Bütün basın mensuplarının kayıtları elimizde. Yazı yazmadan önce pozisyon alan gazeteci suç işliyor demektir. Bu kişilerin okuruna ‘Ben de bu kâğıttan aldım’ diye not yazması gerekir” dedi. Başkan’ın sözlerinden anladığımız kadarıyla SPK 6-7 aydır “bu işin üzerinde” imiş.
SPK’nın 6-7 aydır böyle bir işin üzerinde olduğu halde, neden harekete geçmediğini anlayabilmiş değilim.
Eğer bazı yorumcular, yazıları ile piyasayı maniple ediyorlar ve bundan çıkar sağlıyorlarsa bunun suç olduğu çok açık. Köşenin altına “not yazmak” da onları kurtarmaz.
O zaman “listeleri elde tutmaktansa”, Başkan’dan gereğini yapmasını bekliyoruz.
SPK bu bilgilere gerçekten ulaştıysa hiç vakit geçirmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmalı.
“6-7 aydır” böyle bir bilgiye sahip olup da gereğini yapmamanın da bir görev ihmali suçu olduğunu hatırlatmak isterim.
SPK Başkanı, elindeki bilgileri bir an önce açıklamalı ve suç duyurusunda bulunmalı ki sahip olduğu köşeyi ya da televizyon programını bu iş için kullananlar açığa çıksın, bu işlerle alakası olmayanlar da zan altında kalmaktan kurtulsun.
Yeri gelmişken belirteyim: Doğan Yayın Grubu İlkeleri, bu tür ilişkileri kanıtlanan kişilerin gruba bağlı yayın kuruluşlarında çalışamayacaklarını da hüküm altına alıyor.

Mehmet Y.Yılmaz/HÜRRİYET