Polemik & Kulis
11 Oca 2012 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:13

BİZ KİMİN ÇALIŞANIYIZ? CINE5'TE BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!(MEDYARADAR/ÖZEL)

TMSF tarafından El Cezire Türk'e satılan Cine5'te neler oluyor? Çalışanlar yönetime Medyaradar aracılığıyla seslendi: Biz kimin çalışanıyız?

İşte o e-mail..

Medyaradar’da Varol Ersoy’un medya çalışanlarının zam beklentisiyle ilgili yazısını okumaya başladığımda heyecanlandım.Satır arasında birkaç cümle de olsa Cine5 çalışanlarının durumundan sözedeceğini sandım.Ama yanılmışım.Aynen El Cezire’nin Cine5 çalışanlarını beklete beklete yanılttığı gibi.

TMSF’nin atadığı yönetim en az 3 kere değişti.Kimse bunu sorgulamadı.Nedeni belliydi,çünkü kanal nasıl olsa satılacak yeni yönetim gelecek herkes sahibini bulacak maaşlarda düzelme olacaktı.

Satıldık ama öyle de olmadı. Şirket içinde bizi de haklarımızla devrettiler.Ettiler ama gerisi hikaye. Gelen gideni arattı. Yeni sahiplerimiz dahil kimse arayıp sormuyor. İki kere mi ne geldiler.Öbür tarafta eleman yığıp durdular. Maaşlar havada uçuştu.Biz onların yanında stajer maaşı alır olduk!

Herkes El Cezire iyi yapıyor derken, yapılan bize oldu.Ne maaşımızı soran oldu ve durumumuzu. Umudunu kesen gitti.Kalanları soran yok burada bıçak kemiğe dayandı artık. Yıllar önce utanma belası verilen 100 liralık teselli artışından sonra alınan maaşlar pul oldu. El Cezire geldi diye sevinmiştik. Aldığı personel için biçilen maaşlarda gözümüz yok.Ama anlaşılan onların da gözünde biz hiçiz.

Açıklama yapacak bir yönetici gelmiyor. Yazın tatile gidemedik. Bayram demedik çalıştık, gece demedik çalıştık. Kimse fazla mesai ödemedi. Şirkette 20 saat çalışan var.Emeklerimizin karşılığı utanılası halde.

Her zaman servis yok otobüslerde sürünüyoruz. Burada emek var ama bizi emekleyen sanıyorlar. Yüzde 50 zam da yapılsa maaşlar içler acısı.Biz kimin çalışanıyız! El Cezire kendine yakışmayanı değil gerçekleri görüp yakışanı yapsın artık!

Bir grup Cine5 çalışanı

MEDYARADAR/ÖZEL